صاحب با کمبود آب شُرب مواجه است

صاحب را میتوان مصداقی از ضربالمثل “آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم” تلقی کرد. شهری که مابین چند سد و رودخانه محاصره شده اما اهالی آن تنها چند ساعت در شبانهروز از آب شرب بهرهمند هستند. اوضاع زمانی وخیمتر میشود که مسئولان چارهی اساسی برای آن نیاندیشیده و یا به طور کامل در قبال آن سکوت کردهاند.
یکی از اعضای شورای شهر صاحب در توضیح وضعیت آب شرب این شهر به واکاوی گفت: حدود ۲۰ سال قبل، اداره آب و فاضلاب روستایی آن زمان با حفر یک حلقه چاه در اطراف رودخانه آدینان آب را با یک لوله ۴ اینچ به یک منبع در صاحب هدایت کردهاند، با اینکه آن زمان تنها ۴۵ مشترک از آب استفاده میکردند اما پیشبینیها برای ۲۵۰ مشترک بود. به مرور و با تبدیل شدن صاحب به شهر، اکنون ۸۰۰ امتیار آب شرب تنها از آن منبع تغذیه میکنند.
کامل سوسنی افزود: در ماههای اخیر آبفا تلاشهایی برای حل این معضل صورت داده است اما هیچکدام به نتیجه مناسب ختم نشده است.
واکاوی موضوع را از رئیس اداره آبفا سقز جویا شد که وی در این باره گفت: خشکسالی و برداشتهای بیرویه از آبهای زیرزمینی در اطراف و بالادست شهر صاحب باعث شده تا برنامههای ما برای حفر چاه و دسترسی به آب با شکست مواجه شود، اما با این وجود نیروهای ما در اطراف رودخانه آدینان همچنان به تلاش خود جهت تأمین آب شهر صاحب ادامه میدهند و امیدواریم به نتیجه مطلوب برسیم.
عباس ولایتی در پاسخ به این پرسش که راهحلهای موقتی چاره مشکل نیست و چه تدابیری برای آینده اندیشیدهاند گفت: پروژه مناسبی برای این موضوع تعریف کردهایم و منتظر تأمین اعتبار آن هستیم. وی از توضیح بیشتر در مورد این ادعا خودداری کرد.
در روزهای اخیر شاهد نامهنگاری نماینده سقز و بانه به وزیر نیرو جهت تأمین آب شرب شهر بانه از طریق سد چراغویس بودیم، بهتر بود در کنار بانه مشکل آب شرب شهر صاحب هم از سوی نماینده پیگیری میشد. موضوعی که احتمال داده میشود وی بارها در سفرهای منظمی که به نقاط دور و نزدیک سقز داشته با چنین درخواست از سوی اهالی روبرو شده باشد!
از طرفی فرماندار شهر سقز که این روزها دل پری از واکاوی دارد و حتی پاسخگوی سؤالات این رسانه نیست، امورات شهر را به اندازهی تبریکات مرتب و منظم مناسبات تقویمی احتمالا پیگیر نبوده، چرا که در صورت ورود به موقع به موضوع تأمین آب شرب صاحب، امروز شاهد گلهمندی و مشکلات پیش آمده برای اهالی نبودیم.
نمایندگان وی اعم از معاونین فرماندار و بخشدار زیویه هم که مشخص نیست خروجی تمام جلسات و یا اقدامات احتمالیشان از جنس فوری، چرا به بهبود وضعیت منتج نشده است؟!
شهر صاحب و مناطق اطراف آن با ظرفیتهایی که دارد میتواند محور مناسبی برای توسعه کشاورزی و جذب توریسم باشد، اما اهالی آن در ابتداییترین نیاز یعنی تأمین آب شُرب ماندهاند و ما شاهد بیتوجهی بسیاری از مسئولین (از گذشته تاکنون) نسبت به این موضوعات هستیم.