“عاج” برندی از سقز

چرم از نمونه محصولاتی به شمار می رود که تولید آن در ایران از تاریخ و سابقه‌ای کهن برخوردار است. آثار باستانی به جامانده از دوران قبل از میلاد نشان‌دهنده‌ی این است که ایرانیان حدود ۱۵۰۰ سال قبل از میلاد از پوست برای تهیه‌ی لباس، کفش و جنگ‌افزار استفاده می کردند. اولین کارخانه‌ی چرم‌سازی ایران در سال ۱۳۰۸ شمسی در شهر تبریز بنا شد و اکنون تبدیل به قطب صنعت چرم کشور شده است.

 

در سقز نیز هستند کسانی که دل در گرو‌ این صنعت دارند و عاشق این حرفه‌اند. ابوبکر محمودی‌نیا حدود ۲۰ سال سابقه‌ی فعالیت در تولید محصولات چرمی دارد و به صورت اتفاقی با این صنعت آشنا شده و به آن علاقه پیدا کرده است. طی ۵-۶ سال آموزش زیر نظر اساتید ماهر و‌ زبردست این حرفه در تهران به سقز بازگشت و از سال ۸۷ با برند چرم “عاج” فعالیت خود را شروع کرد و قرار است که روز سه‌شنبه ۲۰ آذرماه جشن ۱۰ سالگی‌شان را برپا کنند.

 

محمودی‌نیا در گفتگو با واکاوی در خصوص مشکلات شروع کارش گفت: ”در سال ۸۷ و ابتدای کار از یک مغازه کوچک شروع کردم، با انبوهی از مشکلات از جمله بازار فروش، تهیه مواد اولیه، نیروی انسانی و … اما تنها چیزی که من را در این صنعت ماندگار کرد عشق و‌علاقه‌ام به این کار و حمایت همشهریان بود”.

همین تلاش، پشتکار و علاقه وی را تبدیل به یک کارآفرین کرد و در مغازه و کارگاهی که در بلوار انقلاب واقع شده هم‌اکنون ۱۲ نفر مشغول به کارند و در یک برنامه‌ی بلندمدت قصد دارد تعداد شاغلین را به ۵۰ الی ۶۰ نفر افزایش دهد.

محمودی‌نیا در مورد نوع محصولاتشان می گوید: ”تمام محصولات از جنس چرم ساخت ایران بوده و به صورت دست‌دوز است و ساخت بعضی از محصولات ۲ روز زمان می برد و از لحاظ کیفیت با برندهای معتبر ایران رقابت می کند”.

 

این کارآفرین سقزی در خصوص موانع موجود بر سر راه این صنعت عنوان کرد: ”طی دو سال اخیر ۲۰ تا ۳۰ درصد واحدهای تولیدی از زنجیره‌ی تولید حذف شدند و مجموعه‌های باقیمانده هم با ۴۰ الی ۵۰‌ درصد ظرفیت خود کار می کنند، این در حالی است که با نوسانات ارزی و افزایش قیمتها، صنعت چرم با چالش‌های جدی روبرو شده است. مشکل دیگر مالیات بر ارزش افزوده است که کمر صنایع به ویژه چرم را شکسته است. در کشور ما هر سال بدون درنظرگرفتن بحران در بازار، مالیات افزایش می یابد. مشکل دیگری که با آن روبرو هستیم بیمه است، در حالی که ما زیر نظر صنایع دستی هستیم‌ و قبلا نیز بیمه‌ی ما تحت پوشش صنایع دستی بود اما چند سال است که سازمان تامین اجتماعی به این بهانه که این واحدها را جزو مشاغل خانگی حساب کرده بیمه ما قطع شده است”.

 

 

ابوبکر محمودی‌نیا با داشتن تجربه‌ی کافی و پشت‌سر گذاشتن آزمون و خطاهای زیاد در زمینه‌ی صنعت چرم در یک سال آینده قصد دارد از ماشین‌‌آلات به‌روز در کارگاهش استفاده کند، فضای کاری و نیروی انسانی خود‌ را گسترش داده ‌و در شهرهای همجوار نیز شعبه‌ی دیگری دایر کند و حتی محدوده فعالیت خود را گسترده و در اقلیم کردستان نیز جای پایی برای عاج پیدا کند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا