معاون استاندار کردستان: مسئولان کشوری بخش صادراتی و وارداتی مریوان و بانه را خیلی پررنگتر ببینند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان گفت: متاسفانه تجارت در کردستان و مبادلات کالا در استان هنوز مدرن نشده است و به شیوه سنتی است.
به گزارش واکاوی، حسین فیروزی پیشاز ظهر امروز در گرامیداشت بیستمین سالروز ملی صادرات در جمع تولیدکنندگان، تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی و سربازان عرصه اقتصادی استان کردستان که با حضور قائممقام وزیر صنعت، معدن و تجارت در سالن پیامبر اعظم استانداری کردستان برگزار شد، اظهار داشت: کتاب توسعه صادرات در کردستان بسیار قدیمی است.
وی گفت: چون کردستان استانی مرزی است و مرزداران در این منطقه ساکن هستند از امنیت کشور به صرف امنیت حفاظت و دفاع نمیکنند بلکه در جهت امنیت جامع و اقتصادی نیز با تمام زوایا دفاع میکنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تصریح کرد: کتاب تجارت در این منطقه و مبادلات کالا در استان کردستان سنتی است و هنوز مدرن نشده است و توسعه تجارت به معنای مدرن قطور نیست و ما میخواهیم قطور شود و سهممان را از توسعه اقتصادی کشور و سکوهای اقتصادی در بانه و مریوان توسعه دهیم.
وی گفت: همه صادر کنندگان و تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی قابل تقدیر هستند نه فقط در روز ملی صادرات بلکه در همه ایام سال اما این افراد با همه مشکلات تولیدی تلاش میکنند با تمام سختیها مقابله کنند.
فیروزی افزود: خرداد ماه سال ۹۲ نقطه عطفی بود که کالاهای صادرات محور را تغییر محور داد و تسهیل واردات به جهت صادراتی کردن آنها تغییر یافت اما یکسری مشکلات هنوز وجود دارد که نیاز به حل آن است.
وی اظهار کرد: متاسفانه این ذهنیت در طول ۵۰ سال گذشته در اذهان ما ایرانیان رسوب کرده که ما نفت داریم و این محصول ارزآوری برای کشور دارد و حتی این ذهن در مدیریت خانوادههای ما رسوب کرده و حتی کالاهای خارجی میخریم اما در مدیریتها همه بر این امر اقتصادی اعتقاد دارند که توسعه اقتصادی با صادرات امکانپذیر است اما ذهنیت رسوب کرده و کالاها در زمینه اجرایی پیش نمیبرد و بنابراین موانعی وجود دارد و با نقطه مطلوب فاصله داریم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان تصریح کرد: فکر میکنم جهتگیری دولت همین رویکرد را دارد و با تمام مشکلات رسوب کرده در اذهان ملت از ۵۰ سال گذشته اما خوشبختانه میزان صادرات بر واردات پیشی و جلو افتاده است و این روند را باید شتاب بیشتری دهیم.
وی گفت: در داخل استان کردستان باید با تدبیر محلی، صادرات شتاب بیشتری بگیرد و تلاشهایی که تاکنون انجام شده مطلوب بوده است و امروز باید به اینها بپردازیم.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان به اضافه شدن مرز رسمی سیرانبند بانه به مرزهای کشور و نقش آن در ترانزیت کالا اشاره کرد و اظهار داشت: سال ۹۳، ۶ میلیارد دلار صادرات از طریق مرز رسمی باشماق مریوان انجام شد و اگر مرز سیرانبند بانه اضافه شود این میزان صادرات تا مرز ۱۵ میلیارد دلار افزاشی مییابد و صادرکنندگان کردستان نیازمند حمایت هستند.
وی با انتقاد از اینکه تمام توجهات و نگاهها و فلشها به سمت مرکز کشور است، گفت: از نگاه بالا باید نقشه به اقتصاد مرز محور پا به جای واردات محور تغییر کند و دست اندرکاران و مسئولان کشوری بخش صادراتی و وارداتی مریوان و بانه را خیلی پررنگتر ببینند.
فیروزی افزود: برای توسعه اقتصادی در استان کردستان باید جادهها و محورهای استان هر چه سریعتر چهار خطه شود و زیرساختهای اقتصادی استان با جدیت دنبال شود که این امر انجام شده است.
وی اظهار کرد: تغییر نگاه نقشه از سمت داخل و مرکز کشور به سمت اقتصاد مرز محور دنبال شود و در نقشه تدبیر اقتصادی کشور به تجار و بازرگانان استان کردستان به عنوان سربازان اقتصادی کشور بیشتر نگاه شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان خطاب به تولیدکنندگان و فعالان اقتصادی استان گفت: شما توانایی خود را کم نگیرید و منتظر حل همه مسایل از طرف دولت نباشید چرا که نقش دولت سیاستگذاری است و فضا و بستر کار مهیاست اما باید شما فعالانه وارد این عرصه شوید و بسترسازیها کار اصلی دولت است و کار اصلی بر عهده شما سربازان اقتصادی است.