پس از ۲۳ سال؛ شوراها کجای توسعه شهر ایستاده‌اند؟

نوشتن از برخی مناسبت‌ها دیگر نه‌تنها ملال‌آور که باعث رنجش خاطر جمعی است.

واکاوی پیش از این و در سال‌های گذشته سعی‌ کرد با مروری بر چند دوره گذشته شورا نگاهی آسیب‌شناسانه به روندی که این نهاد طی کرده داشته باشد و برای همین امسال از تکرار گفته‌ها پرهیز و تنها به وضعیت فعلی شورا می‌پردازد.

البته وضعیت موجود تا حدودی ناشی از روال و پروسه همیشه پرحاشیه انتخابات شوراست و اگر امکان حضور همه سلایق به همراه آگاهی از اهمیت و جایگاه شورا (در میان انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان) فراهم بود آشی به این بی‌مزگی را شاهد نبودیم.

اما در هر صورت افرادی که به این جایگاه رسیده‌اند پشتیبانی به نام رأی مردم دارند، اگرچه این رأی حداقلی و مابین ۲ تا ۳ هزار رأی در شهر ۱۶۵ هزار نفری سقز باشد. با این وجود به نظر می‌رسد این افراد تلاش چندانی برای تقویت جایگاه و پایگاه خود و کاستن از بارِ منفی این رأیِ‌ پایین نداشته‌اند.

روندی که شورای ششم در ۸ ماه اخیر طی کرده نشان می‌دهد اعضای این دوره خود به یکی از موانع توسعه شهر تبدیل شده‌اند که نمود آن را در چند موضوع خاص از جمله انتخاب هیأت رئیسه و خصوصا رییس شورا، دسته‌بندی‌های چند نفره و خزیدن برخی اعضا میان این دسته‌ها، لایحه بودجه ۱۴۰۱، موضوع پیاده‌راه، تعلل در تغییر کاربری ساختمان فنی و حرفه‌ای و… می‌توان دید و در مقابل دریغ از هیچ برنامه‌‌ی مشخصی برای شهر.

آنچه مشخص است قربانی شدن منافع شهر به پای کسانی است که خود به خوبی می‌دانند در این دسته‌بندی‌ها جز سلایق شخصی و غالبا غیرکارشناسی دیده نمی‌شود و اگر غیر از این بود چه بسا این افراد همان روز اول پا در این وادی نمی‌گذاشتند چرا که ساختار شورا به پیچیدگی ساختار برخی نهادهای دیگر نیست و کوچکترین قول و فعل اشتباه آنها تغییر نگرش افکار عمومی را به دنبال خواهد داشت.

متاسفانه این سیکل معیوب و ضربه به اعتماد عمومی تا این دوره ادامه دارد و این موضوع لطمات جبران ناپذیری را به پیشرفت شهر وارد و به نوعی سرمایه های اجتماعی را به حاشیه رانده است و از همین رهگذر است که افراد صاحب نام و صاحب فکر و اندیشه نه تنها تمایلی برای ورود به شورا ندارند بلکه بحث در مورد آن را هم بیهوده می‌دانند. اکثر این افراد حتی اگر در مرحله تأیید صلاحیت از گردونه رقابت حذف نشوند قطعا در ادامه راه با چالش‌هایی جدی مواجه خواهند شد.

مخلص کلام اینکه تا زمانی شورای شهر خالی از معتمدین و کاربلدها باشد انتظار تغییر در وضعیت شهر بی‌فایده به نظر می‌رسد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا