پیشتاز در تأخیر

اگر تحول در بازار خرید اینترنتی را هم کنار کرونا بگذاریم متوجه افزایش حجم کار شرکت پُست میشویم، تا جایی که براساس آخرین آمارها _به نقل از روزنامه فرهیختگان_ درآمد شرکت ملی پست در سال ۹۹ با بیش از ۴۰ درصد رشد در مقایسه با سال گذشته خود به حدود دو هزار و ۲۴۲ میلیارد تومان رسیده است.
اما آنچه مثل همیشه غایب است خدمات مناسب و به موقع در تحویل مرسولات پُستی است. احتمالا در دو سال اخیر گذرتان به اداره پُست خورده است. آنجا شما با انبوهی از مرسولات تلنبار شده و ارباب رجوع فراوان مواجه میشوید که دَربهدَر دنبال مرسولهشان میگردند.
واکاوی بسیار مایل بود که صفر تا صد یک مرسوله پُستی (از زمان ورود به سقز تا زمان تحویل به مشتری) را با یک گزارش میدانی و حداقل مصاحبه با ریاست اداره پُست به تصویر بکشد و چه بسا در آن از کمبودها و نگرانیهای این اداره و کارکنان آن نیز صحبت به میان میآمد که بنا به دلایلی این امر میسر نشد، ولی این موضوع باعث خط خوردن مشکلات شهروندان و بیان گلایههای آنها از شرکت مذکور نمیشود.
آنچه عیان است این است که اداره پُست نتوانسته انتظار شهروندان را برآورده کند. بر اساس آنچه به واکاوی رسیده و مشاهدات میدانی نیز حکایت از صحت آن دارد، تأخیر در ارسال و دریافت کالاها و بستههای پُستی مشهود است و چه بسا سبب ضرر و زیان به فروشگاههای اینترنتی و پشیمان شدن خریدار از خرید اینترنتی شده است.
قضیه به همین میزان ختم نمیشود، در برخی محلهها از جمله تازهآباد خدمات پُستی انجام نمیشود و شهروند متقاضی خدمات، یا باید به روستای کهریزه مراجعه و یا آدرس یکی از اقوام را در محلهای دیگر ارائه دهد.
مسئولان نیز در مقابل حجم زیاد مرسولات و تأخیر در رساندن به دست گیرنده، کمبود نیرو، کمبود امکانات (خودرو، موتور و…)، عدم درج آدرس دقیق سفارش دهنده و سفارش گیرنده، نامگذاری غیر دقیق کوچهها و عدم برخورداری برخی محلهها از کد پُستی و اخیرا بارش برف و سختی تردد در کوچه و خیابانها را بهعنوان دلایل اصلی این موضوع عنوان میکنند.
اوایل آبان سال جاری بود که مدیرکل پُست استان کردستان در فرمانداری سقز حضور یافت و آنجا هم فرماندار و هم نماینده بر رفع این مشکلات تأکید داشتند و مدیرکل نیز از واگذاری ارسال بستههای پُستی به بخش خصوصی خبر داد و کمبود نیرو و نبود دستگاه ایکسری را از جمله مشکلات این حوزه اعلام کرده بود.
اما به نظر میرسد همهی اینها بهانهای بیشتر نباشند، وگرنه شرکتی که خود باید پیشتاز در سرعت و بروز شدن امکانات در عصر جدید باشد چرا باید اینگونه زمینگیر شود؟ مسئولان نیز در جلسات صرفا به بازگویی مشکلات میپردازند و دریغ از ارائه راهکارهای عملی برای رفع مشکلات.