چرا کارخانه بازیافت زباله در سقز تعطیل شد؟

در حالیکه چند سال قبل کارخانه بازیافت زباله در سقز توسط بخش خصوصی و با همکاری شهرداری سقز کارش را آغاز کرد و در کنار آن آموزش شهروندان و تفکیک از مبدا نیز تا مدت‌ها ادامه داشت اما امروز نه تنها از بازیافت و تفکیک از مبدأ خبری نیست بلکه سر هر کوی و برزنی یا تلی از زباله روی زمین ریخته شده و یا سطل‌هایی را می‌بینیم که بوی آنها از چند ده متری استشمام می‌شود.

همزمان خبر بهره‌برداری کارخانه بازیافت ۲۵۰ تُنی زباله در شهر بوکان منتشر می‌شود، اما در سقز که اتفاقا سرمایه‌گذار در هر دو شهر یک مجموعه بوده‌اند شاهد یک آشفتگی به تمام معنا هستیم و کارخانه بازیافتی که مدتی نیز فعالیت داشت و مدیران آن را در رزومه کاری خود ثبت کردند اکنون در حالت تعطیلی به سر می‌برد.

یکی از مدیران شرکت “طبیب انرژی” به عنوان سرمایه‌گذار بخش خصوصی، دلیل تعطیلی این پروژه را عدم انجام تعهدات از سوی شهرداری عنوان کرد و گفت: در سال ۹۷ کار تفکیک زباله را به شیوه تفکیک از مقصد و پردازش آن در خط سورتینگ در محل سایت پردازش بدرآباد آغاز کردیم و به امید انجام تعهدات از سوی شهرداری کار را به صورت کج دار و مریز تا ابتدای سال جاری ادامه دادیم.

حسن پوریان افزود: اما چون شهرداری حاضر به انجام تعهدات خود نبود و از طرفی به شدت در حال زیان‌دهی بودیم، به اجبار کار را از ابتدای امسال تعطیل کردیم.

اما تعهد شهرداری چه بود که آن را انجام نداد و به خاطر آن کارخانه تعطیل شد؟ معاون خدمات شهری شهرداری سقز در این مورد به واکاوی گفت: در یکی از بندهای قرارداد عنوان شده بود که “شهردار بایستی در عرض سه ماه تمامی مراکز خرید و فروش ضایعات را جمع‌آوری کند”. اما این امر میسر نمیشد، چرا که افراد زیادی سالهاست مشغول این کار هستند و تعطیلی یکباره‌ی این مراکز عواقب ناخوشایندی به دنبال داشت.

اهون اردلان گفت: از طرفی، بخش زیادی از زباله‌های خشک در همان مرحله اول و در خانه توسط شهروندان جداسازی میشد و خودشان به همان مراکز ضایعاتی تحویل می‌دهند و بخش دیگری از زباله‌های خشک نیز توسط زباله‌گردها تفکیک می‌شود و عملا چیزی برای شرکت مذکور باقی نمی‌ماند و ناچار کار را تعطیل کردند.

این مدیر شهرداری در مورد راه حل این مشکل گفت: موضوع در کمیسیون ماده ۶ فرمانداری مطرح شده و قرار است مراکز ضایعاتی با ساز و کاری مناسب‌تر به جای جمع‌آوری ساماندهی شوند و ضایعات خود را به شرکت طبیب انرژی بفروشند که البته این کار مطابق رویه معمول باید در شورا مطرح و مصوب و وارد فاز اجرا شود.

در هر حال روزانه دهها پیام از مخاطبین به دست واکاوی می‌رسد که در آن از وضعیت نامناسب زباله در سطح شهر گلایه دارند و خواهان ساماندهی به این موضوع هستند. آموزش شهروندان، تفکیک از مبدأ، همکاری ارگان‌های مرتبط و… از جمله مواردی است که باید در این رابطه در نظر گرفته شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا