۲۸ اردیبهشت روز جهانی موزه

۱۸ می (۲۸ اردیبهشت) که از آن به عنوان روز جهانی موزه و میراث فرهنگی نام برده می‌شود مثل بسیاری از روزهای دیگر در سقز جایی ندارد.

مطالبه احداث موزه در سال‌های اخیر بسیار پررنگ شده، مسئولان نیز بر ضرورت احداث آن تأکید می‌کنند اما تاکنون قدمی برای این کار برنداشته‌اند!

ایرنا در مورد روز موزه نوشته: هدف از این نامگذاری این است که موزه جایگاه خود را به عنوان یک نهاد غیر خصوصی و دائمی برای عموم مردم به دست بیاورد. نهادی که در خدمت توسعه جامعه است و میراث ملموس و ناملموس بشریت را در هر کشور نگهبانی کرده و محیطی را برای اهداف آموزشی، مطالعه و خوش وقتی ایجاد می‌کند.

ظرفیت‌هایی که سقز در حوزه میراث فرهنگی دارد این ضرورت را ایجاب می‌کند که این شهرستان تاریخی دارای موزه‌ای درخور باشد. در حال حاضر آثار بسیاری هستند که در بناهای تاریخی سقز کشف شده‌اند اما سر از موزه‌های معروف ایران و جهان درآورده‌اند و بسیاری از سقزی‌ها حتی از وجود آنها بی‌خبرند.

عکس مربوط به سینه‌بند طلایی از آثار مکشوفه در زیویه است که اکنون در موزه ملی ایران نگهداری می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا