در قالب کارگروه رفع موانع تولید؛

تولیدکنندگان در حضور مدیران از مشکلات‌شان گفتند

صبح امروز جلسه‌ای چهار ساعته تحت عنوان کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید برای بررسی مشکلات ۱۸ واحد تولیدی در شهرستان سقز در محل فرمانداری این شهرستان تشکیل شد.

اهمیت جلسه حضور مدیران ارشد در سطح معاون اقتصادی استاندار، فرماندار ویژه شهرستان، رئیس سازمان صمت استان، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، رؤسای ادارات مربوط و مدیران و نمایندگانی از ادارات‌کل استان بود تا صاحبان تولید مستقیما مشکلات خود را با آنها در میان گذاشته و مورد به مورد بررسی شود.

جلسه‌ای تقریبا چالشی که صراحت فرماندار و جدیت معاون استاندار و اشراف رئیس صمت کردستان بر مشکلات مطروحه و پاسخگویی مدیران و نمایندگان ادارات نشان از عزم آنها برای که رفع مشکلات داشت.

همه موارد مطرح شده را می‌توان در آینده نزدیک رصد کرد تا مشخص شود که آیا همان جدیت در سخنان، شامل عمل نیز می‌شود یا خیر! در ادامه به شرح آنچه در جلسه مذکور گذشت می‌پردازیم.

در ابتدا رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان سقز با ارائه این اطلاعات که ۱۰۹ واحد صنعتی در سقز دارای پروانه بهره‌برداری هستند که ۴۹ واحد در شهرک صنعتی، ۴ واحد در ناحیه صنعتی صاحب و ۵۶ واحد در بیرون از شهرک صنعتی قرار دارند به موضوع ۱۸ مورد احصا شده و دارای مشکل ورود کرد و ابتدا نمایندگان شرکت‌ها و سپس مدیر مربوطه کار پاسخگویی را انجام می‌داد که در نهایت با همفکری اعضا، معاون اقتصادی استاندار، رئیس سازمان صمت و فرماندار شهرستان جمع‌بندی هر مورد را انجام می‌دادند.

اولین مورد شرکت آریان آسان‌بر داریوش بود که مدیرعامل شرکت مذکور مشکلات خود را در حوزه واگذاری زمین اعلام کرد و مدیرعامل شرکت شهرک‌ها پیشنهاد کرد که زمین را یا با کارشناسی مجدد به شرکت مذکور واگذار نمایند و در نهایت با موافقت اعضا و تأیید معاون اقتصادی استاندار آخرین کارشناسی ملاک قرار گرفت.

تأمین برق پایدار برای شرکت نیک‌پلیمر دومین موردی بود که بررسی شد و با توضیحات رییس اداره برق و کارشناسی که از شرکت توزیع برق استان امده بود قرار بر این شد در کوتاه مدت مراحل واگذاری ۳۰۰ کیلووات برق و در بلندمدت نیز فیدر جدیدی برای تأمین پایدار برق شهرک صنعتی در آینده در دستور کار قرار بگیرد.

نفر بعدی نماینده واحد “تیرچه‌بلوک تک‌نما” بود که گلایه‌هایی در حوزه تکریم ارباب‌رجوع از سوی ادارات و نیز ارائه ۵ تا ۶ میلیارد تسهیلات تبصره ۱۸ مطرح کرد که اگر به آنها اعطا شود فاز جدید این شرکت حدود ۱۰۰ نفر اشتغالزایی خواهد داشت. بانک عامل (ملت) قول مساعدت در این زمینه را داد تا در کوتاه‌ترین زمان تسهیلات به شرکت مذکور داده شود.

اروندنوررسانان که در حوزه تولید لامپ ال‌ای‌دی فعالیت دارد مشکل تأمین اعتبار با بانک توسعه تعاون جهت واردات ماشین‌آلات داشت. بانک می‌گوید شرکت مذکور باید از طریق شرکت سوم (نمایندگی داخلی) اقدام نماید. قرار بر این شد سازمان سمت دو شرکت را جهت همکاری بعنوان شرکت سوم بررسی و در صورت تأیید، بانک توسعه تعاون نیز همکاری لازم را داشته باشد.

مورد پنجم چاپخانه پنجره بود که برای تأمین سرمایه ثابت و سرمایه در گردش نیازمند ۲۰ میلیارد تومان بود تا با توجه به صنعت چاپ و نیاز شهرستان و استان به این مهم، زمینه ادامه کار چاپخانه و اشتغال قریب به ۵۰ نفر مهیا شود. بانک ملی قرار شد از محل رونق تولید همکاری لازم در این زمینه را داشته باشد.

خدمات انبارداری ایرجی که به دلیل ساخت و ساز غیرمجاز و مقاومت جهاد کشاورزی و در تغییر کاربری به دلیل مستحدثات غیرمجاز نتیجه‌ مشخصی به دلیل وجود موانع قانونی کسب نکرد.

تولید ظروف پلاستیکی محی‌الدین کس‌نزانی که کار آن لنگ وجود تیربرق و عدم جابجایی آن توسط شرکت برق به دلیل عدم تأمین اعتبار بود. فرماندار در همان جلسه و تماس با رئیس شرکت برق استان و تأمین اعتبار در کمیته برنامه‌ریزی شهرستان، روند جابجایی تیربرق شروع و احداث کارخانه ظروف پلاستیکی با اشتغال بیش از ۵۰ نفر آغاز شود.

مجتمع کوردمال و اختلاف آب منطقه‌ای با مجریان طرح یک بحث چند ساله است. اب منطقه‌ای هنوز موافقت خود را به دلیل عدم انجام مطالعات هیدرولیکی توسط مجری اعلام نکرده است. قرار شد در عرض یک ماه این مطالعات انجام شود و روند واگذاری اعیان (مغازه‌ها، و نه بستر رودخانه) شروع شود.

نگین رفاه زاگرس که قریب به یک دهه در گیر و دار تأسیس و ادامه فعالیت است به دلیل اختلاف در اینکه آیا نظرات شرکت مشاور می‌تواند جایگزین نظرات سازمان نظام‌مهندسی شود یا خیر که بر مبنای قانون چنین امکانی فراهم نشد.

جایگاه سی‌ان‌جی میلاد در ورودی بانه به سمت سقز به دلیل عدم موافقت در مواد قرارداد با شرکت گاز در عرض بیش از یک دهه به تفاهم نرسیده بودند. شرکت گاز مدعی بود قریب به ۲ هزار و پانصد جایگاه در کشور مفاد این قرارداد را قبول کرده‌اند اما مسئولان جایگاه مذکور حاضر به قبول آن نیستند و در نهایت موضوع این مورد نیز به نتیجه خاصی نرسید.

نمایندگان مجتمع گاو شیری آدینان نیزچون نماینده آن حضور نداشت مورد بررسی قرار نگرفت. اما موضوع انتقال آب به ۱۰۰ هکتار زمین کشاورزی در روستای یازیبلاغی و دریافت اعتبارات لازم، عدم تأیید مسیر انتقال از سوی منابع طبیعی به دلیل وجود معارض و… تأیید نشده است که جهاد کشاورزی قرار شد همکاری لازم را در عرض یک هفته داشته باشد.

دو واحد مرغداری نیز دارای مشکلاتی در حوزه تأمین آب و تخصیص سرمایه مطرح شد که ادارات مربوطه توضیحات لازم را ارائه دادند.

موضوع آخر واگذاری زمین از سوی شرکت شهرک‌ها به پنج نفر متقاضی بود که در صورت موافقت و واگذاری زمین فقط در یک مورد آن اشتغالی بالغ بر ۵۰۰ نفر طی سه را شاهد خواهیم بود. مدیر شرکت شهرک‌های صنعتی نیز اعلام کرد که چند مورد زمین مستردی در شهرک صنعتی وحود دارد که پس از طی مراحل قضایی حاضر به واگذاری به متقاضیان هستیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا