نگاهی به برنامه‌های هفته دولت در سقز

دست خالی دولت در افتتاح پروژه‌های کلان

فرمانداری سقز لیست و عنوان برنامه‌های هفته دولت را ارائه داده است. در این لیست عناوینی همچون افتتاح پروژه‌های گازرسانی، برق‌رسانی، طرح‌های دهیاری‌ها، مدارس خیّرساز، آسفالت راه روستایی و … وجود دارد که در طول سال گذشته انجام و اکنون عنوان افتتاح به خود گرفته‌اند که البته آسفالت راه روستایی بعنوان یکی از مطالبات مردم می‌تواند مهم تلقی شود.

شاید افتتاح طرح توسعه بیمارستان تأمین اجتماعی و افتتاح انبار ذخیره‌سازی محصولات شرکت انبار گستر زاگرس‌ کردستان را بتوان مهمترین پروژه‌ها در این لیست نام برد که اولی دولتی و دومی مربوط به بخش خصوصی و سازمان جهاد کشاورزی است.

واکاوی به رسم هر سال در این ایام، امسال هم سقز را با یکی از شهرهای داخل و یا خارج استان مقایسه کرده است که امسال این مقایسه با شهر بانه و آن هم در حوزه سرمایه‌گذاری صورت گرفته است.

روز گذشته و در اولین روز از هفته دولت، چهار واحد صنعتی و تولیدی با سرمایه‌گذاری یک‌هزار و ٦٩٣ میلیارد ریال و با سرمایه ثابت یک‌هزار و ٣١٩ میلیارد ریال افتتاح و زمینه اشتغال مستقیم ٢٥٩ نفر در این شهرستان فراهم شد.

فاز دوم شرکت پیشرو سورین فن‌آور فرتاک تولیدکننده لوازم خانگی برقی با اشتغال ۱۰۰ نفر، شرکت شهاب باران پردیس فلک که در زمینه تولید لوازم بهداشتی فعالیت دارد با اشتغال ۴۱ نفر، شرکت شهاب آروند تاونیکا نور پریسان در زمینه تولید لوازم الکترونیکی فعالیت می‌کند با ایجاد شغل برای ۳۳ نفر و در نهایت شرکت الکتریک کیهان سورین و ایجاد شغل برای ۱۷ نفر چهار واحد تولیدی بودند که روز گذشته در بانه افتتاح شدند.

مجموعه این واحدها در کنار سایر واحدهایی که قبلا فعالیت خود را آغاز کرده بودند می‌رود تا بانه را به قطب تولید لوازم خانگی، الکتریکی و همچنین لوازم بهداشتی تبدیل نماید. هرچند این واحدها مربوط به بخش خصوصی هستند اما حمایت دولت و مسئولان و تلاش آنها در جذب سرمایه‌گذار و ایجاد اعتماد و اطمینان و فراهم ساختن سایر زمینه‌ها مسئولیتی است که بر عهده دولت و مسئولان استانی و شهرستانی است که به نظر می‌رسد در بانه پاسخ داده است.

ولی در سقز اگرچه مردم انتظار داشتند فرودگاه، آب‎رسانی به زمین‌های پایاب سد چراغ‌ویس، شروع به کار مجدد کارخانه دخانیات سقز، بخش شیمی‌درمانی بیمارستان و… راه‌اندازی و افتتاح شود، اما نه تنها این امور محقق نشدند، در زمینه سرمایه‌گذاری و تولید نیز مورد خاصی به چشم نمی‌آید. حال آنکه به جای رونق تولید شاهد گسنرش شرکت‌های انبارداری، توزیع و پخش هستیم که اگرچه در نوع خود قابل توجه‌اند اما نمی‌تواند جای امر مهم تولید را بگیرند و به این ترتیب در سقز دست دولت در افتتاح طرح‌های کلان که در آن امید به اشتغال آفرینی گسترده و توسعه شهرستان وجود داشته باشد کماکان خالی است.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا