سایه تعطیلی بر سر قدیمی‌ترین کتابفروشی سقز

احتمالا در وضعیت فعلی، صحبت از هرآنچه مربوط به کتاب باشد نه تنها بی‌اهمیت بلکه حتی به بی‌راهه رفتن تلقی شود، اما وقتی پای یک سرمایه فرهنگی شصت ساله که چشم و چراغ شهر فرهنگی سقز است و تعطیلی آن در میان باشد قطعا دل اهالی فرهنگ به درد خواهد آمد.

در چند روز گذشته واکاوی با پیام‌ها و تماس‌های متعددی از جانب شهروندان و نگرانی آنها مبنی بر تعطیلی “کتابفروشی محمدی” روبرو شد، این پیام‌ها برخی تصورات که شاید “مردم چیزی به نام کتاب و کتابفروشی را از یاد برده‌اند” بر هم زد و ما مجبور شدیم موضوع را از مدیر این کتابفروشی جویا شویم.

آوات محمدی در گفتگویی کوتاه با واکاوی اگرچه تعطیلی کتاب‌فروشی و واگذاری مکان آن به یک صنف دیگر را تأیید کرد، اما این مژده را به اهالی کتاب داد که در آینده نزدیک طبقه فوقانی همان مغازه و یا مکانی دیگر در همان مسیر را به کتابفروشی اختصاص خواهد داد.

محمدی همچنین از آنچه این سال‌ها بر سر کتاب و کتاب‌فروشی‌ها آمد سخن گفت و اینکه در این مدت علاوه بر گران شدن کتاب و وضعیت نامناسب اقتصادی شهروندان که کار را به حذف کتاب از سبد خانوارها کشانده، بی‌توجهی مسئولان و متولیان فرهنگی چه در بحث حمایت از یک کسب و کار فرهنگی و چه در بحث برپایی نمایشگاه و … را نیز در به وجود آمدن این وضعیت دخیل دانست.

کتابفروشی محمدی از سال ۱۳۴۳ در سه‌راهی مسجد جامع سقز دایر شد، رفت و آمد اهالی فرهنگ و ارتباط قوی آنها با کتاب، مرحوم محمد محمدی مدیریت وقت کتابفروشی را به فکر بنیان‌گذاری یک انتشاراتی انداخت، کاری که با توجه به شرایط تاریخی دهه ۶۰ و وضعیت منطقه بسیار سخت می‌نمود اما انتشارات محمدی به مأمن فرهنگی نه تنها سقز بلکه منطقه و حتی اقلیم کردستان تبدیل شد و محمدی سالانه پذیرای بسیاری شخصیت‌های برجسته علمی، ادبی، فرهنگی و هنری بود و قریب به سه دهه این وضعیت ادامه داشت و در سال ۸۶ و در پی فوت محمد محمدی نقش انتشارات اگرچه کم‌رنگ شد اما کتابفروشی کماکان پابرجا بود.

اما حالا خطر تعطیلی بر سر قدیمی‌ترین کتابفروشی سقز سایه انداخته و جا دارد هم شهروندان و هم مسئولان نسبت به این موضوع واکنش نشان داده و از هر طریق ممکن مانع از این رویداد شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا