مرز سیف بازگشایی شد؟

بر اساس اعلام استانداری کردستان، “امروز شنبه ۶ آبان مرز سیف بعد از یک دهه عدم فعالیت، با حضور استاندار کردستان بازگشایی شد”. این بازگشایی به صورت یک طرفه و بدون حضور طرف عراقی و یا اقلیم کردستان صورت گرفت.

بر اساس اعلام مسئولان حاضر در محل، اقدام امروز در راستای شروع فعالیت مجدد مرز بوده و با توجه به ضرورت انجام برخی امورات ممکن است فعالیت اصلی تا یک ماه آینده شروع شود.

استاندار کردستان در مراسم بازگشایی مرز گفت: برای بازگشایی و رونق بازارچه سیف در بالاترین سطح دیپلماسی کشور، مذاکرات انجام شده است و بازگشایی بازارچه سیف یک فرصت مناسب برای توسعه اقتصادی و اجتماعی به ویژه روستاهای مرزی شهرستان سقز است و همه بایستی برای حفظ این دستاورد، تلاش نماییم.

زارعی کوشا افزود: با مسئولان اقلیم کردستان و استاندار سلیمانیه در ارتباط با بازگشایی بازارچه سیف، مذاکرات لازم انجام و وزیر خارجه کشورمان هم در بالاترین سطح دیپلماسی با همتای خود در کشور عراق گفتگو نموده است.

نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در آئین بازگشایی بازارچه سیف بر تکمیل و نوسازی زیرساخت های این منبع معیشت اقتصادی مردم -که تاثیر مستقیم در سفره آنان دارد- تاکید نمود.

همچنین فرهاد سهرابی، مدیر اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شعبه سقز هم بازگشایی بازارچه سیف بعد از ۱۰ سال تعطیلی را توسط دولت ستود و خواستار ارتقای زیرساختهای این مرز و ایجاد گمرک شد.

فرماندار سقز هم در این آئین که در نقطه صفر مرزی و در بازارچه سیف برگزار شد، اظهار داشت: بازگشایی بازارچه سیف از مصوبات دور اول سفر رئیس جمهور محترم به استان کردستان و شهرستان سقز در سال گذشته، امروز با دستور ایشان شاهد بازگشایی و تحقق این وعده هستیم.

جعفر توان عنوان نمود: بازگشایی و آغاز به کار دوباره بازارچه سیف، نه تنها در رونق اقتصادی شهرستان، نقشی اثرگذار دارد بلکه در عمران و آبادانی روستاها و بازگشت مجدد روستائیان به آبادی ها و مهاجرت معکوس نیز تاثیرگذار است.

فرماندار و نماینده سقز در صحبت‌های جداگانه‌ای با واکاوی اعلام کردند؛ از انجا که این مرز یک دهه تعطیل بوده طبیعی است که بازگشت آن به حالت قبلی زمان‌بر باشد، بنابر این همانگونه که چهل روز قبل مرز هەنگەژاڵ در بانه بعنوان یک معبر بازگشایی شد و از ابتدای آبان به صورت رسمی فعالیت خود را آغاز کرد این روند هم برای سیف طی می‌شود و روزانه سیصد نفر می‌توانند به صورت کولبری اقدام به واردات کنند، با این تفاوت که مرز سیف پس از تأمین زیرساخت‌ها و استقرار گمرک، فعالیت صادرات و واردات خود را آغاز می‌کند و برای این منظور ۵۰ میلیارد تومان نیز بودجه تخصیص یافته و با سفر رییس جمهور دستور پرداخت آن صادر می‌شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا