شروع کاوش‌ها در “قەڵای کۆشکەڵە”

رییس اداره میراث فرهنگی سقز با اعلام شروع کاوش‌ها در “قەڵای کۆشکەڵە” سقز به واکاوی گفت: مجوزها جهت کاوش  در این قلعه تاریخی که در سنندج به سقز قرار دارد از سوی سازمان میراث فرهنگی دریافت شده و بر همین اساس عملیات مین روبی که از چند روز قبل در محوطه این قلعه شروع شده بود پایان یافته و کاوش ها به سرپرستی طاهر قسیمی از هفته آینده شروع می شود.

گلالی پور افزود: با اینکه در اسناد و نوشته ها از این قلعه نامی برده نشده، اما مشاهدات سطحی و یافته های سفالی نشان می دهد که این اثر متعلق به هزاره اول قبل از میلاد است هرچند تأیید این موضوع بستگی به کاوش و بررسی دارد..

طاهر قسیمی سرپرست تیم نیز گفت: با توجه به اهمیت و قدمت تاریخی شهر سقز، کاوش در قەڵای کۆشکەڵە به عنوان مکانی که آثار چند دروره تاریخی در آن وجود دارد حایز اهمیت است و می تواند در معرفی مناسب تر سقز مؤثر واقع شود.

این کاوشگر باستانی افزود: از آنجا که قه لا به محوطه شهری نزدیک بوده تخریبات زیادی به خود دیده، از سوی دیگر، یافته های احتمالی با یافته های سفالی که تا کنون پیدا شده قطعا متفاوت خواهد بود بنابراین باید تا به نتیجه رسیدن تحقیقات صبر کرد.

قابل ذکر است که بخشی از این قلعه (قسمت جنوبی و جنوب شرق) در حریم منطقه نظامی بود، که چند سالی است دور آن حصار کشیده شده و بخش دیگری از آن نیز جنب بیمارستان تازه تاسیس ۲۳۵ تختخوابی سقز قرار دارد که از همان ابتدای احداث ساخمان با واکنش فعالان میراث فرهنگی مواجه شد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا