آب سدهاي آزاد و ژاوه به سدهاي سورال و قوچم انتقال مي يابد و در دشتهاي قروه و دهگلان به مصرف مي رسد
آب سدهاي آزاد و ژاوه به سدهاي سورال و قوچم انتقال مي يابد و در دشتهاي قروه و دهگلان به مصرف مي رسد
انتقال آب از سد ژاوه و سد آزاد براي احياي دشت قروه و دهگلان از طرح هاي اولويت دار وزارت نيرو با سرمايه گذاري كلاني بوده كه در حال انجام است و بزودي پايان مي يابد و آب اين دو سد در استان كردستان به مصرف مي رسد.
به گزارش واکاوی به نقل از پايگاه اطلاع رساني سازمان مديريت و برنامه ر يزي استان كردستان؛ رحيم ميداني معاون وزير نيرو روز پنجشنبه در جلسه ستاد فرماندهي اقتصاد مقاومتي كردستان با دستور كار بررسي وضعيت آب استان كه با حضور جمشيد انصاري معاون رئيس جمهوري در سنندج برگزار شد، اظهار كرد: ۷ هزار ميليارد ريال اعتبار در حوزه هاي مختلف آب شرب، سدها و ساير زيرساخت هاي استان هم اكنون در حال هزينه شدن است.
وي گفت: با توجه به منابع آبي موجود دركردستان تخصيص آب براي استان هاي مبدا به شرط توجيه اقتصادي از اولويت هاي دولت و وزارت نيرو است و لازم است با كمك مسئولان استان طرح هايي براي توسعه صنعت و كشاورزي استان تعريف شود.
وي با اشاره به اينكه تامين آب شرب مورد نياز روستاها و شهرها بدون هيچ توجيهي هم قابل اجراست و وزارت نيرو در اين ارتباط مشكلي ندارد افزود: آب مورد نياز صنايع نيز بدون هيچ مشكلي در تمامي شهرستان هاي كشور توسط اين وزارتخانه تامين مي شود.
به گفته معاون امور آب و آبفاي وزارت نيرو، مسئولان استان ها براي سهولت در تامين آب مورد نياز، صنايع را در جايي مكانيابي و مستقر كنند كه با كمترين هزينه ممكن اين نياز تامين شود.
ميداني گفت: انتقال آب از سد ژاوه و سد آزاد براي احياي دشت قروه و دهگلان از طرح هاي اولويت دار وزارت نيرو با سرمايه گذاري كلاني بوده كه در حال انجام است و بزودي پايان مي يابد و همه آب اين دو سد در استان كردستان به مصرف مي رسد.
وي افزود: پس از تخصيص در دشتهاي قروه و دهگلان مازاد آب سد ژاوه و سد آزاد طبق برنامه ريزي در مخزن سد سورال و قوچم ذخيره و در اختيار بهره برداران استان براي اجراي طرح هاي كشاورزي و صنعتي توجيه دار قرار مي گيرد.
اراضي مورد نياز كشاورزي كردستان از ديم به آبي تبديل مي شود
معاون امور آب و آبفاي وزارت نيرو ادامه داد: سياست وزارت نيرو در كردستان تخصيص منابع آبي به اراضي كشاورزي كردستان براي تبديل از ديم به آبي است و براي تحقق اين هدف آب مورد نياز تمامي طرح هايي كه توسط مسئولان با توجيه اقتصادي تعريف شود در اختيار بهره برداران قرار مي گيرد.
به گفته ميداني، در گذشته اراضي كشاورزي در مسير انتقال سد ژاوه پيش بيني نشده بود اما هم اكنون بين ۲ سد ژاوه و قشلاق حدود ۲ هزار و ۵۰۰ هكتار اراضي براي تبديل به آبياري شناسايي شده است.
وي در خصوص ميزان بهره مندي كردستان از سد داريان نيز گفت: هم اكنون آبرساني به اراضي در ارتفاع ۲۰۰ تا ۳۰۰ متري اين سد بررسي و تائيد شده است.
به گفته وي، اگر بخش خصوصي به انتقال آب از اين سد در ارتفاع هاي بيشتر با هزينه خود اقدام كند تمامي آب مورد نياز اين بخش بدون هيچ مشكلي تامين مي شود.