نگاهی به جدول هزینه های حیرت آور آب ساختمان یک طبقه در شهر سقز

همگان بر این امر واقف هستیم که آب به همه موجودات زندگی می بخشد در واقع بدون آب زندگانی کاملا مختل میگردد، حفظ و نگهداری این منبع خدادادی از اصلح وظایف می باشد جهت جلوگیری از بحران آب مدیریتی توانمند و حاذق مستلزم است. نیروهای هر اداره بایستی متناسب با نوع خدمت تخصص، تعهد، وجدان کاری و سلامت اداری و مالی … تنظیم و تخصیص گردد، با نگاهی نه ژرف بلکه کاملا سطحی به این قبض آب مربوط به تنها یک طبقه منزل مسکونی چه برداشتی از این اداره خواهیم کرد؟!

کدام خانوار در ایران در یک دوره مصرفی ۲۵۵۰۰۰ لیتر آب مصرف میکند؟ تصور این مقدار آب بیشتر شبیه کارخانه های شیلات پرورش ماهی، یا کارخاته تولید آب معدنی و امثال این کارخانه است. تک تک بندهای این قبض آب را با جمعیت کل خانوارهای ایران مقایسه کنید، حجمی برابر اقیانوسی از آب مصرفی پیش بینی می شود که این محاسبه ناشی از سوءمدیریت ادارات ذی ربط است.

مواردی که در این قبض آب اداره مربوطه و مسئولین ذیربط را به سؤال می کشاند:
۱. با نگاهی به قبض آب، قرائت پیشین کنتور آب به طور ثابت در قبوض و دوره گذشته هم تکرار شده است (یعنی اینکه هزینه ها به طور مضاعف محاسبه شده است.(
۲. تعداد روز، مقدار مصرف آب با هزینه بهای آب مصرفی هیچ توجیه و تطابقی ندارند‌.
۳. با اشاره به تمامی بنده های این قبض آب مخصوصا جدول هزینه ها چنین پیداست که اعداد و ارقام و اطلاعات ورودی به نرم افزار به شیوه ای سلیقه ای و گوترو صورت گرفته است، قطعا چنین شیوه ای برای دیگر خانوارها روی میدهد ولی به دلیل اعتماد و باور به نیروهای به ظاهر کاردان و سالم، غور دادن به چنین قبوضی را از حوصله و وظیفه خود خارج میکنند.
۴. کدام عقل سلیم این جدول هزینه های مصرفی را معقول و قانونی می پندارد؟ تکالیف قانون بودجه چه ارتباطی با مصرف آب دارد.

بهای خدمات دفع فاضلاب و آبونمان فاضلاب با چنین ارقامی قابل اغماض نیست و در مقیاس کل خانوارهای سقز اخذ این مقدار هزینه بالغ بر میلیاردها تومان می رسد( با چشم پوشی از دیگر هزینه ها). طبق بررسی های به عمل آمده ۷۰٪ از هزینه های آب مصرفی مربوط به دفع فاضلاب است یعنی بیشتر از دو سوم هزینه های یک دوره مصرفی آب به دفع فاضلاب تخصیص داده می شود! سؤال اینجاست؟ مگر برای دفع فاضلاب چه مقدار آب نیاز است؟! مگر عامل دفع فاضلاب همان پس آب حاصل از آب مصرفی خانوار نیست؟! یا اینکه اگر خدماتی در این راستا انجام شده چرا این خدمات را برای تمام ادوار قبوض آب محاسبه میکنند؟

بسیار عجیب تر اینکه با اشاره به صحبتهای مأمورین و دست اندرکاران اداره آب و فاضلاب، گویا کنتور آب(اشتراک) قبض مذکور هشت ماهه خراب شده و برای هزینه آب این هشت ماه بر اساس حدس و گمانه زنی و احتمال و شاید مصرف ماههای گذشته، قبض کنونی با این مبلغ هوایی صادر شده است! با اینکه کنتور خراب بوده متصدیان این اداره بر اساس چه معیاری این مصرف آب را پیش بینی کرده اند؟ بر اساس حدس و گمان یا پیشگویی؟! یا حاصل از پردازش یک نرم افزار که عدد و ارقام را خود متصدی به سیستم وارد میکند؟ تصور اینکه این خانواده چند ماهی در خانه حضور نداشته باشند در صورت عدم حضور و عدم مصرف، این سیستم باز هم پردازش هوایی خود را بر اساس احتمال به ثمر میرساند؟ قطعا این سیستم با این احتمال بی ثمر جواب نمیدهد! باید اذعان نمود خرابی کنتور و پیامدهای آن بر عهده اداره ذی ربط است نه مشترکی که از خرابی کنتور اطلاعی ندارد.

به منظور تأیید این‌ موضوع از متصدیان و مسئولین این اداره گفت و گویی به عمل آمد و مطالب مشروحه فوق را از زبان آنها جویا شدم و حتی یکی از کارمندان سابقه دار این اداره اقرار مینمود که چنین شیوه محاسبه مقادیر آب مصرفی در صورت خرابی کنتور آب کاملا غلط و غیر منطقی است.

تنها راهکار برای چنین اداراتی( اداره گاز، برق و آب) برای جلوگیری از هر نوع امهال و سهل انگاری حصول اطمینان کامل از کارکرد سالم و متعارف کنتورها، بازدید و سرکشی کنتورها حداقل در حین ثبت مقادیر مصرفی، برخورداری از مأمورین کارآزموده و دقیق و داشتن سواد و دانش کافی که به چنین اموری گماشته شده اند، برگزاری و آموزش دوره های مربوط به امور محوله، جلسات توجیهی اداری از سوی مدیران، منصوب کردن مدیرانی آگاه و جدی، سالم، متعهد و متخصص برای چنین اموری بسیار لازم و ضروری است.

نویسنده: بهنام نیک سرشت

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا