تکمیل پروژه‌های حوزه آب در کردستان نیازمند ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار است

سفر یک روزه وزیر نیرو به استان کردستان به پایان رسید و اکنون باید منتظر نتایج این سفر بود. سفری که به دلیل اهمیت موضوع آب در شهرهای مختلف استان کردستان مورد توجه بود و شهروندان خواستار رسیدگی و تعیین تکلیف بسیاری از پروژه‌های آبی در حوزه آب شرب و آب کشاورزی بودند.

به گزارش واکاوی و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی استانداری کردستان؛ دکتر اسماعیل زارعی‌کوشا ضمن اشاره به بازدید وزیر نیرو از کلیه پروژه‌های حوزه آب استان در این سفر، بیان کرد: دولت‌های گذشته در حوزه وزارت نیرو به ویژه آب، سرمایه‌گذاری قابل توجه و پروژه‌های ارزشمندی اجرا کرده اند اما متاسفانه بسیاری از این پروژه‌ها یا در میانه راه با کندی مواجه شده یا متوقف شده یا با وجود هزینه‌های زیاد به هدف نهایی نرسیده و مردم از آن بهره‌مند نشده‌اند.

استاندار کردستان با اشاره به اینکه تکمیل پروژه‌های حوزه وزارت نیرو به ویژه آب در استان نیازمند ۳۰ تا ۳۵ هزار میلیارد تومان اعتبار است، افزود: مجموع پروژه‌ها به جای خوبی رسیده و امیدواریم با تصمیمات امروز چشم‌انداز نزدیکی از تحقق این پروژه‌ها داشته‌باشیم.

وی ضمن اشاره به بازدید کامل وزیر نیرو و هیات همراه از پروژه های صنعت آب استان کردستان، گفت: انتظار می رود در سایه حمایت های وزارت نیرو شاهد بهره‌برداری کامل از پروژه‌ها باشیم و در نهایت مردم از نتایج این اقدامات بهره‌مند شوند.

در جریان برگزاری این نشست که به صورت کاربردی و عملیاتی برگزار شد، مهمترین پروژه های صنعت آب کردستان مطرح و در قالب مصوباتی با تعیین زمان مشخص بهره برداری برای اجرا ابلاغ گردید.

سامانه انتقال سد آزاد به سنندج، رفع تنش آبی در شهرستان‌های سقز و بانه، طرح رفع تنش آبی در روستاهای کردستان، تعیین تکلیف وضعیت سدچراغ ویس از مهمترین مصوبات این نشست بود‌.

علی‌اکبر محرابیان شامگاه سه‌شنبه در نشستی با نمایندگان کردستان در مجلس شورای اسلامی و مدیران صنعت آب و برق کردستان با بیان اینکه اعتبار این طرح به صورت ویژه و از محل محرومیت زدایی تامین شده است، گفت: بر اساس این طرح در سال مالی جاری آب شرب ۱۹۹ روستای دارای تنش آبی در کردستان تامین و مشکل این تعداد روستا رفع می‌شود.

وی با اشاره به اینکه برای اجرای این طرح های آبرسانی با قرارگاه امام حسن قرارداد منعقد شده است، افزود: قرار است در مرحله دوم آب مطمئن و پایدار ۴۲۰ روستای باقی مانده دارای تنش آبی تامین و تا پایان دولت سیزدهم این مهم اجرا شود.

وزیر نیرو با بیان اینکه دیگر شاهد تنش آبی در روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان نخواهیم بود، اظهار کرد: شرکت آب و فاضلاب استان هم تلاش کند روستاهایی که تحت پوشش نیستند را تحت پوشش قرار دهد.

محرابیان به مشکل کم آبی و معضل آب شهر بانه اشاره کرد و آن را مهمتر از بحث سنندج دانست و ادامه داد: وضعیت به گونه‌ای است که منابع آب به نقطه اضطرار رسیده است و تمام عوامل وزارت نیرو و پیمانکاران باید برای رفع این مشکل همت کنند.

وی بر ضرورت جبران کسری اعتبار برای تکمیل سد عباس آباد بانه در ردیف بودجه سال ۱۴۰۱ تاکید کرد و یادآور شد: مهمترین کار انتقال خط آب از سد عباس آباد به شهر بانه است که طرح اضطرار باید تا اول تابستان و پمپاژ اصلی تا پایان تابستان اجرا شود.

وزیر نیرو به طرح انتقال آب از سد آزاد به سنندج اشاره کرد و بیان کرد: سرعت کار در این پروژه بالا و ۲۸ کیلومتر خط لوله ۱۴۰۰ و ۱۶۰۰ در بدترین شرایط توپوگرافی در حال اجرا است و اعتبار لازم برای تکمیل پروژه تا قبل از فصل گرما تامین شده است.

محرابیان اشاره ای به مشکل آب در سقز داشت و گفت: مقرر شد برای تکمیل سد چراغ ویس و سامانه انتقال آب به سقز، از ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز، دو سوم آن توسط وزارت نیرو و یک سوم دیگر هم با اعتبارات استانی تامین شود و تا نیمه اول سال ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد.

در این جلسه مصوب شد تمام ۵۸ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته سد سیازاخ تخصیص داده شود.

همچنین وزیر نیرو دستور داد تخصیص آب برای ایجاد شهرک صنعتی، منطقه آزاد مریوان و تمام روستاهای در مسیر منطقه آزاد این شهرستان از سد گاران تامین شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا