وبا؛ علائم، درمان و پیشگیری

پس از شناسایی چند مورد بیمار مبتلا به وبا در شهرهای سقز و مریوان، بحث در مورد این بیماری جدی‌تر و هشدارهای شبکه بهداشت و درمان شهرستان و متخصصین این حوزه نیز بیشتر شده است.

در این ارتباط یک متخصص داخلی در گفتگو با واکاوی با تأکید بر اینکه بهترین راه مقابله با این بیماری پیشگیری و مراقبت‌های بهداشتی است گفت: وبا یک بیماری اسهالی واگیردار و خاص انسان است که توسط نوعی باکتری بنام ویبریوکلرا ایجاد می‌شود که در صورت عدم درمان در موقع مناسب حتی می‌تواند کشنده باشد. علایم این بیماری که پس از دو إلی سه روز بروز می‌کند اسهال آبکی با دفعات زیاد است که این نوع اسهال اولا خونی نیست و دوما بدون تب، بو و دل درد است.

به گفته این متخصص، وبا مانند هر بیماری دیگر برای برخی بیماران خاص از جمله افراد دیالیزی، دیابتی‌ها و افراد دارای بیماری سرطان خطرناک و برخی سنین از جمله کودکان و سالمندان به جهت اینکه فرد آب زیادی از دست می‌دهد خطرناک است.

ابتلا به این بیماری در سه محدوده خفیف، متوسط و شدید است. در نوع خفیف فرد دو یا سه بار در روز اسهال می‌شود و معمولا نیاز به درمان آنچنانی ندارد و تنها اقدامات بهداشتی و مراقبتی کافی است. اما اگر نوع متوسط باشد و فرد بیشتر از سه بار در روز اسهال شود بیمار آب بیشتری در بدن از دست می‌دهد و در این مواقع نیاز به مراجعه به پزشک و سرم تراپی وجود دارد، در این مرحله امکان ورود به مرحله شدید سریع‌تر اتفاق می‌افتد که اگر چنین چیزی روی داد فرد نیازمند اقدامات مراقبتی بیشتر و ازجمله ایزوله در بیمارستان است.

این متخصص بیماری‌‌های داخلی به راه‌های انتقال نیز اشاره کرد و گفت: این بیماری از طریق دست‌های آلوده، تماس با مواد دفعی و استفراغی افراد آلوده، آشامیدن آب‌ از سرچشمه‌های آلوده و یا مشکوک و نیز مصرف سبزیجاتی که از محل آلوده آبیاری شده‌اند. همچنین تهیه خوراکی‌های بین راهی که مراقبت‌های بهداشتی بر روی آن صورت نمی‌گیرد منتقل می‌شود.

توصیه‌های این پزشک به شهروندان این بود که؛ آب مورد استفاده جهت شُرب حتما ابتدا جوشانده شود، سبزیجات و میوه چون چون جوشانده نمی‌شوند شستشوی دقیق داده شوند، مواد خوراکی از محل‌های مورد تأیید تهیه شوند و همچنین از مصرف موادی که روی آنها باز است ازجمله بلال، تُرشک و سایر مواد سر راهی خودداری شود و مهمتر از همه مرتب دست‌ها با آب ولرم و صابون به مدت بیست ثانیه خصوصا بعد از توالت شسته شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا