مشکلات آب شُرب سقز و صاحب؛ ضعف زیرساخت یا مصرف زیاد

قطعی چند باره آب از ابتدای سال جاری در شهر صاحب نگرانیها را نسبت به تشدید این موضوع در تابستان زیاد کرده است. پیش از این و در ابتدای سال، اداره آب و فاضلاب، قدیمی بودن تأسیسات، کمبود قطعات و زمانبر بودن سرویس و تعمیر پمپ را از دلایل تأخیر در رفع مشکل اعلام کرده بود، اما دو روز قبل نقص فنی مجدد در ایستگاه پمپاز آب این شهر دوباره خبرساز شد.
همچنین قطعی دوازده ساعته آب در یکی دیگر از محلههای شهر سقز به دلیل شکستگی لوله اصلی در روز تعطیل بر دامنه نگرانیها از وضعیت آب خصوصا در تابستان و زیرساختهای آن افزوده است.
در این ارتباط رئیس اداره آبفا سقز به واکاوی گفت: بخشی از شکستگیها مربوط به فرسودگی زیرساختها و کیفیت پایین لولههایی است که استفاده شده است. اما بخش دیگری از معضل آب مربوط به مصرف بیرویهای است که شهروندان بدون توجه به وضعیت آب شُرب در پیش گرفتهاند.
حیدری گفت: سرانه مصرف آب برای هر شهروند در ۲۴ ساعت ۱۶۵ لیتر است، در حالی که مصرف در سقز دو و نیم برابر این میزان است و این به معنی مصرف آب شُرب در برخی مصارف دیگر است که خود به معنی فشار به زیرساختهایی است که ایجاد شده است.
حیدری در مورد وضعیت آب شهر صاحب گفت: در حال حاضر وضعیت آب در شهر صاحب پایدار است، اما آب چاههای موقتی که در چند ماه قبل برای شُرب مورد استفاده قرار گرفته بودند اکنون بالاتر از حد مکعمول است و مشکلاتی را برای تأسیسات مورد استفاده ایجاد کرده بود.
وی راهکار برون رفت از این وضعیت و تأمین آب شُرب پایدار این شهر را در حفر چاه صد متری دانست و اعلام کرده مطالعات، جانمایی و برآورد هزینه این کار انجام شده و به طور حتم در سال جاری این کار انجام میشود.
مدیر آبفای سقز ایجاد منبع جدید ذخیره آب برای شهر صاحب را با توجه به شرایط بودجهای این سازمان غیر عملی دانست اما تأکید کرد که میتواند در برنامه بلند مدت دو ساله قرار گیرد و عنوان کرد که از فرماندار شهرستان میخواهد تا این موضوع در حوزه برنامههای آبرسانی گنجانده شود. حیدری به ساختمان اداره آبفا در شهر صاحب اشاره کرد و گفت این ساختمان هماکنون در اختیار یک مؤسسه خیریه است ولی تصمیم بر آن شده تا مجددا در اختیار سازمان قرار بگیرد و با استقرار نیرو در آن پاسخگوی ارباب رجوع شهر صاحب باشیم.
این مدیر در پایان گریزی به خط انتقال آب از تصفیهخانه شماره دو به تصفیهخانه شماره یک و گلایههای مردمی در مورد ایجاد گرد و خاک و مشکلات ترافیکی زد و افزود: پروژه مطابق برنامه پیش میرود اما آسفالت آن که بر عهده شهرداری است باید پس از انجام تستهای معمول در پی لولهگذاریها انجام شود.