اظهارات مسئولان و ابهام در سرنوشت مناطق آزاد تجاری

اردیبهشت سال گذشته بود که مجمع تشخیص مصلحت با اضافه شدن هفت منطقه آزاد ازجمله بانه_مریوان به مناطق آزاد موافقت کرد و این پس از تلاش‌ها و رایزنی‌های بسیاری بود که توسط مسئولان قبلی استان و نمایندگان انجام شده بود.

همچنین در اسفند ۱۴۰۰ بود که با حکم سعید محمد _دبیر شورای عالی مناطق آزاد_ حمیدرضا بیتا به عنوان مدیر اجرایی منطقه آزاد بانه_مریوان منصوب شد و دفتر این منطقه راه‌اندازی و طرح جامع آن راه‌اندازی شد.

طبیعتا برای اجرای این طرح منابع و مصارفی لازم است که به گفته دبیر شورای عالی مناطق آزاد این هزینه‌ها بر عهده دولت است. در همین راستا پایگاه اطلاع رسانی استانداری کردستان از اختصاص ۲۴۰ میلیارد تومان اعتبار به منطقه آزاد تجاری بانه و مریوان خبر داده است. این در حالی است که سعید محمد در گفتگو با تسنیم اظهار کرده است که برای تسریع در ساخت مناطق آزاد از محل تهاتر نفت در بودجه ۱۴۰۱ مبلغی پیش‌بینی شده بود، اما مجلس در کمیسیون تلفیق با آن مخالفت کرده است!

به گزارش واکاوی و به نقل از تسنیم، سعید محمد در جریان سفر اخیر هیأت دولت به کردستان گفت: در گام بعدی منابعی را از محل مناطق آزاد موجود تخصیص دادیم که این درخواست در هیأت دولت مصوب اما مجلس در ششم تیرماه با این موضوع هم مخالفت کرده است.

محمد با اذعان به اینکه بر اساس مصوبه ابلاغی مجلس، از محل مناطق آزاد موجود حق هزینه‌کرد در منطقه آزاد جدید نداریم، عنوان کرد: عملاً دست و بالمان بسته شده، چراکه نه می‌توانیم خودمان از محل مناطق آزاد تأمین منابع کرده نه اینکه از لایحه بودجه دریافت کنیم. وی با بیان اینکه در صورت تأمین منابع، می‌توانستیم فعالیت اجرای مناطق آزاد در کشور را آغاز کنیم، اظهار کرد: حتی سرمایه‌گذاران زیاد داخلی و از کشور همسایه و اقلیم کردستان عراق اعلام آمادگی کرده اما عملاً با این مصوبات کارهایمان قفل خواهد شد.

دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور ابراز داشت: وضعیت کنونی مناطق آزاد را به رئیس‌جمهور اعلام کرده تا بلکه تدبیری برای آن اندیشیده شود.

این اظهارات با آنچه که از سوی استانداری اعلام شده در تناقض است و ضرورت دارد مسئولان امر در این باره روشنگری نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا