ناتوانی شهرداری در معرفی مکان جدید جمعه بازار

چه بر سر جمعه بازار سقز آمد؟+ واکنش شهردار سقز

پس از چند سال بساط کردن کسبه جمعه بازار در محل‌های مختلف، شهرداری سقز در سال ۹۸ از باند قدیمی فرودگاه اضطراری سقز بعنوان مکان جدید جمعه بازار رونمایی کرد و حتی از آن بعنوان محل دائمی جمعه بازار نام برد.

این مسیر که از همان ابتدا به دلیل عدم سهولت در دسترسی، اعتراض یکی از هیأت‌های ورزشی و سایر مشکلات مورد بحث بود، با شروع کرونا تعطیل شد، اما پس از دو سال نیم و فروکش کردن کرونا هنوز تعیین تکلیف نشده است.

 

اکنون پیاده‌رو مابین میادین استقلال و آزادی محل بساط جمعه‌بازار شده است، مسیری که نه تنها گنجایش چنین بازاری را ندارد، بلکه چهره ناخوشایندی نیز به خود گرفته است.

شهرداری که تاکنون در یافتن مکان جدید ناکام بوده می‌گوید: دسترسی به محل سابق به دلیل اینکه ورودی آن ملک شخصی بود غیرممکن شده است و مسیرهای جایگزین نیز مورد تأیید مراجع مختلف ازجمله شورای ترافیک نیستند.

هرچه باشد، چنین بازارهایی در بیشتر شهرها حتی با تنوع بیشتر وجود دارد و احتمالا این تنها سقز است که مانند همیشه از چنین امکاناتی محروم است.

========

واکنش شهردار سقز

 

شهردار سقز در واکنش به این گزارش، جوابیه‌ای ارسال کرد که عین آن در ادامه می‌آید؛

احتراما در پاسخ به مطلبی تحت عنوان ((چه بر سر جمعه بازار سقز آمد)) از سوی آن رسانه محترم، بدینوسیله مطلب زیر به استحضار می‌رسد. خواهشمند است بر اساس قانون مطبوعات نسبت به انتشار آن اقدام نمایید:

واقعیت امر این است که فقدان نقشه راه و پلان مشخص در تمام موضوعات مرتبط با برنامه‌ریزی شهری و مدیریت شهری، موجب هدر رفت سرمایه، دوباره‌کاری، برنامه‌ریزی سلیقه‌ای، در پیش گرفتن روش آزمون و خطا و در نهایت امر؛ شکست پروژه‌های شهری خواهد بود و این مهم مختص به دوره‌ای خاص نبوده و تمامی ادوار مدیریت شهری را شامل خواهد بود.

از این‌رو، از نخستین روزهای سال جاری و با تأسیس سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده‌های کشاورزی، ترسیم نقشه جامع شهر در حوزه ساماندهی صنوف و مشاغل آلاینده به عنوان پایه تمام برنامه‌ریزی‌های مرتبط با این حوزه، چه به منظور بهره‌برداری در دوره فعلی مدیریت شهری و چه در چشم انداز بلند مدت شهر در دستور کار قرار گرفت که بر مبنای آن؛ تصمیم گیری‌های سلیقه‌ای و غیر علمی بر طرف گردیده و به عنوان سندی الزام آور در حال حاضر و در آینده شهر، مبنای عمل مدیران شهری خواهد بود.

لذا بر این اساس پس از مطالعات لازم پیرامون تدوین علمی شرح خدمات پژوهشی(RFP) از سوی سازمان مذکور، که با تأکید، دربرگیرنده کلیه حوزه‌های دارای مشکل در حریم شهر است؛ فراخوان جذب مشاور مطالعات ((طرح جامع ساماندهی مشاغل و صنوف مزاحم شهری)) در تاریخ ۱۴۰۱/۰۵/۰۶ برای نخستین بار در طول تاریخ مدیریت شهری سقز با گسترده مطالعاتی محدوده و حریم شهر سقز از سوی شهرداری، بر روی سامانه فراخوان‌ها قرار گرفت.

بر اساس این طرح، ساماندهی وضع موجود و نیز پیش‌بینی استقرار مشاغل آلاینده شهر سقز در میان مدت و بلند مدت برای نخستین بار در تاریخ شهر به صورت برنامه‌ریزی شده و دارای نقشه مصوب و جامع، صورت خواهد پذیرفت.

از آنجایی که طرح ((جامع)) مذکور به عنوان مکمل طرح‌های جامع و تفصیلی شهری بوده و در انطباق با آنها خواهد بود و نیز در نهایت بر اساس دستور العمل اجرائی آیین نامه ساماندهی صنوف و مشاغل مزاحم شهری، الزاما باید به تصویب ((کمیسیون نظارت بر سازمان های صنفی شهرستان)) نیز برسد، لازم الاجرا بوده و مشکل عدم وجود نقشه راه در حوزه ساماندهی صنوف و مشاغل آلاینده در سطح شهر با مراجعه به این پلان برطرف و اعمال سلایق و آشفتگی در مسیر ساماندهی، یک بار برای هميشه، حل خواهد گرديد.

لذا با اطمینان کامل به استحضار می‌رساند که این شهرداری نه تنها از معرفی مکان جدید در این خصوص و سایر معضلات مشابه ناتوان نیست (که معرفی مکان جدید بدون پشتوانه مطالعاتی و علمی موجب تکرار همین دور باطل، مورد اعتراض آن رسانه محترم خواهد بود) بلکه در نظر دارد یکبار برای همیشه جانمایی فوق، به شکل علمی انجام پذیرفته و از دوباره‌کاری و هدر رفت سرمایه جلوگیری به عمل آید. لازم به ذکر است تا اتمام مطالعات فوق، این شهرداری تعلل ننموده و نسبت به ساماندهی‌های موضعی و موقت نیز اقدام خواهد نمود به نحوی که سیمای شهر از عوارض منفی ناشی از وضع موجود دچار خسران نگردد.

ارسطو گویلي| شهردار سقز

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا