چالش مسکن ملی در کردستان؛ متقاضیان ۵ برابر سهمیه ابلاغی

وعدههای میلیونی در تهیه مسکن و ایجاد شغل از آن دسته وعدههایی است که گذشت زمان نشان داد که به دلیل غیرکارشناسی بودن و عدم پیشبینی مشکلات پیشرو، اجرای آنها با مشکل مواجه شده و در نتیجه شاهد میدان خالی از عمل هستیم.
ازجمله در مورد مسکن ملی و یا طرح اقدام ملی مسکن، علیرغم وعدههای بسیار و ایجاد امید در میان مردم، کار به کندی پیش میرود و امکان تحقق وعده تا این لحظه از عمر دولت بعید مینماید.
مسئولان کردستان عنوان میکنند که برنامه ابلاغی برای مسکن ملی طی چهار سال ایجاد ۸۷ هزار و ۲۳۹ واحد است، اما تنها ۳۶ هزار و ۷۸۱ واحد با مدیریت دولت تهیه میشود و مابقی در قالب خودمالکی، مسکن روستایی، بافت فرسوده و … تهیه میشود.
نکته جالب توجه در اینجا همان ۳۶۷۸۱ واحد با مدیریت دولت است که حدود ۱۹۰ هزار نفر یعنی پنج برابر متقاضی برای آن ثبتنام کردهاند، اما تنها ۷۱۰۰ واحد آن شروع شده است و بقیه متقاضیان هر روز منتظر خبری جدید از مسئولان برای خانهدار شدن هستند.
اما، مشکل اصلی که خود مسئولان هم بارها به آن اذعان کردهاند بحث تأمین زمین برای ساخت مسکن ملی است که در کنار کمبود اعتبار مانع پیشرفت پروژهها هستند. همین موضوع باعث شده که با گذشت حدود بیست ماه از عمر دولت سیزدهم نه تنها در برخی از شهرستانها احداث واحد مسکن تحقق نیافته، بلکه برخی شهرستانها به دلیل مسایل قانونی ازجمله عدم اجازه تغییر کاربری و یا عدم تمایل دستگاههای دیگر به واگذاری زمین مازاد، هنوز اندر خم تأمین زمین ماندهاند.
این درحالی است که به گفته مسئولان راه و شهرسازی کردستان، این استان از لحاظ جمعیت ۱۸مین استان و در نسبت بین افراد ثبت نامی به جمعیت دومین استان کشور است، یعنی زمین کم و متقاضی زیاد و تا زمانی که به این درخواستها پاسخ داده نشود انتظار بهبود در بعضی مقولههای دیگر ازجمله اجارهنشینی بیهوده خواهد بود.