گزینه‌های استانداری کردستان و چند نکته

در خبرها آمده است: “مجمع فعالین ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان در کردستان فهرستی از افراد واجد شرایط برای تصدی استانداری کردستان تهیه کرده است”. صرف‌نظر از اسامی و سوابق این افراد اما ذکر چند نکته خالی از لطف نیست.

۱. در استانی که قریب به ۹۸ درصد جمعیت آن با زبان کُردی صحبت می‌کنند طبیعی است که داشتن یک استاندار کُرد نه یک مطالبه بلکه یک حق محسوب شود، حقی که در صورت اجرایی شدن امکان همدلی میان مسئولان و مردم را بیشتر می‌کند. پس این معیاری بدیهی است که باید رعایت شود و حتی نباید برای آن چانه‌زنی کرد.

۲. داشتن رزومه اجرایی قوی و موفق نیز شرط اساسی است که پس از کُرد بودن باید لحاظ شود. چه بسا ممکن است افرادی که کُرد زبان هستند اما رزومه اجرایی قوی و موفقی نداشته باشند برای این پُست معرفی شوند که خود نقض غرض محسوب می‌شود. یعنی با بکارگیری یک فرد کُرد زبان که رزومه اجرایی ندارد و یا حتی رزومه اجرایی دارد اما عملکرد ضعیفی داشته است هدف و مقصود اصلی که توسعه کردستان است را نقض می‌کند.

۳. سومین معیار، “اهل سنت” بودن است یعنی کسی که استاندار کردستان می‌شود علاوه بر کُرد زبانِ بودن و داشتن رزومه اجراییِ موفق، با توجه به مذهب اکثریت مردم استان، اگر اهل سنت باشد هم به وحدت و وفاق نزدیکتر است هم به انصاف و حالا که تاکنون ۱۹ استاندار با مذهب شیعه در کردستان خدمت کرده‌اند حداقلی از انصاف حُکم می‌کند که دیگر نوبت یک استاندار اهل سنت است.

۴. در کنار این سه شرط، داشتن یک تیم مدیریتی همراه و باورمند به اینکه کردستان در بسیاری از شاخص‌ها عقب مانده است و همه باید برای کاهش فاصله این استان با استان‌های دیگر کار کنند شرط نهایی در تعیین استاندار کردستان خواهد بود.

باید دید که مجمع فعالین ستاد مسعود پزشکیان در استان کردستان، نمایندگان مجلس و سایر دست‌های پیدا و پنهان که اتفاقا تأثیرگذار نیز هستند انتخاب استاندار کردستان را به کجا خواهند کشاند.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا