شهردار سقز و دبیری جشنواره تئاتر کوردی؛ فرصت یا هزینه؟

جشنواره تئاتر کوردی سقز که ۱۷ دوره آن طی ۲۳ سال برگزار شد جایگاه خود را تا حدودی در بین اقشار مختلف مردم پ هنرمندان حوزه تئاتر در شهرها و مناطقی که شرایط حضور در آن را دارند پیدا کرده است.
منطقی است که هر جشنوارهای بسته به اهدافی که برای آن تعیین شده دستاوردهایی نیز داشته باشد. اما در مورد جشنواره تئاتر کوردی سقز این موضوع تا حد زیادی مبهم است و تاکنون دستاندرکاران، این موضوع را برای مردم تشریح نکردهاند!
گرچه برای اثبات توانمندی سقز به عنوان خطهای با سابقه در حوزه تئاتر، تأمین هزینههای این جشنواره به صورت مستقیم و غیر مستقیم از جیب شهروندان و نهادی که توسط آنها (شهرداری) اداره میشود تا حدودی قابل درک به نظر میرسید، اما این حق مردم است که بدانند دستاورد واقعی این هزینهها چه بوده است و تا کِی نباید این رویداد فرهنگی در تقویم وزات ارشاد برای اختصاص بودجه قرار بگیرد؟
حالا متولیان این جشنواره به جای لابی گری و مهیا ساختن این امکان، در عقبگردی واضح، شهردار سقز را بعنوان دبیر “هجدهمین دوره تئاتر کوردی سقز” منصوب کردهاند، موضوعی که از چند جهت قابل بحث است.
هرچند حمایت از جشنوارهها و کارهای فرهنگی یکی از وظایف اصلی شهرداری است، اما در چند سال اخیر شهرداری سقز به لحاظ بودجه و مسایل مالی در مضیقه شدید قرار داشته و دارد و بیش از این خرج کردن از جیب شهرداری منطقی به نظر نمیرسد.
همچنین بواسطه وضعیتی که بر شورا حاکم است، حفظ وضعیت فعلی شهر انرژی و توان مضاعفی میطلبد. در صورت سپردن مسئولیتی دیگر به مدیر این نهاد، طبیعی است که بخشی از توان و نیروی او در طول یک سال باید صرف مسئولیتی شود که شاید چندان به تخصص و تواناش مرتبط نباشد.
شاید بحث بر سر این باشد که وی توانایی رایزنی برای کسب بودجه بیشتر و برگزاری با کیفتتر جشنواره را دارد، که این ادعا هم نمیتواند چندان صحیح باشد، چرا که ابتدا در دورههای قبل یکی از دبیران که ادعای لابیگری حتی در سطح وزارتخانه را داشت نتوانست حتی برای ثبت جشنواره لابی کند.
از طرفی، شهردار فعلی سقز اگر قادر به لابیگری است چرا برای شهرداری این لابی را انجام نمیدهد؟ کما اینکه این وعده را در قبل، خین و بعد از معارفه و در چند مورد اعلام کرد اما نتیجه ملموسی از این لابیها تاکنون عاید سقز نشده است.