جمع‌آوری جواب نداد

حضور معتادان در همه‌جای شهر

علیرغم ضرب‌الاجل‌های فراوان مسئولان در مورد جمع‌آوری معتادان و تلاش برای معرفی سقز بعنوان شهر پاک حوزه مواد مخدر، شاهد جولان معتادان متجاهر و کارتن خواب در همه‌جای شهر هستیم. سابق بر این اگر آنها را در ترمینال و زیر پُل‌ها می‌دیدیم حالا آنها را در کنار مظاهر فرهنگی شهر ازجمله کتابخانه‌ها می‌بینیم و این موضوع نگرانی‌هایی برای برخی خانواده‌ها ایجاد کرده است.

اما چرا وضعیت به اینجا رسیده است؟ به نظر می‌رسد هم در قضیه پیشگیری و هم در قضیه درمان از سوی نهادهای مختلف ازجمله خانواده، آموزش و پرورش، نهادهای دولتی و … کم‌کاری‌هایی صورت گرفته است که واکاوی آن را با رئیس بهزیستی و یک کارشناس حوزه درمان اعتیاد در میان گذاشته است.

دویست معتاد در مراکز ترک اعتیاد هستند

منصور حیدری رئیس اداره بهزیستی سقز با بیان اینکه وظیفه این نهاد جمع‌آوری معتادان نیست گفت: نیروی انتظامی با دستور دادستانی معتادان را جمع‌آوری می‌کند و بهزیستی آنها را اسکان می‌دهد که دو روز قبل نیروی انتظامی ۱۴ نفر از آنها را کنار کتابخانه سقز جمع‌آوری کرد. اگرچه آمار دقیقی از معتادانی که به صورت دائمی و یا تفننی از مواد مخدر استفاده می‌کنند در دست نیست اما در حال حاضر هم قریب به دویست نفر معتاد در مراکز ترک اعتیاد بستری هستند. اما در تأمین هزینه‌های آنها با مشکل مواجه شده‌ایم.

 

دو میلیارد تومان طلب نزد ستاد مبارزه با مواد مخدر داریم

رئیس بهزیستی افزود: هزینه نگهداری معتادان بسیار زیاد است، اما بودجه‌ای که برای آنها در نظر گرفته است بسیار ناچیز است طوریکه برای هر روز یک معتاد تنها ۵۵ هزار تومان در نظر گرفته‌اند که این کفاف یک سوم مخارج نیز نیست و از آنجا که تأمین بودجه کمپ‌ها بر عهده ستاد مبارزه با مواد مخدر است و این بودجه نیز دیرهنگام تأمین می‌شود در حال حاضر دو میلیارد تومان طلب نزد ستاد مبارزه داریم و چون این هزینه تأمین نمی‌شود کمپ‌ها با مشکل مواجه شده‌اند.

 

پیشگیری باید مقدم بر درمان باشد

یک کارشناس حوزه مواد مخدر گفت؛ متأسفانه به دلایل مالی موضوع درمان با مشکل مواجه شده است و از آنجا که احتمال درمان اعتیاد با روش‌های موجود بسیار کم است باید تمرکز را بر پیشگیری بگذاریم، اما در اینجا نیز با مشکل مواجهیم چون هم در نهاد آموزش، هم در خانواده و هم در سایر مراحل چندان اعتیاد را جدی نگرفته‌ایم.

بهزاد بایزیدی در انتقاد به خانواده‌ها گفت: کافی است برای یک کنسرت دو ساعت تبلیغ شود، شب برای گرفتن و رزرو صندلی جا برای سوزن انداختن نیست، اما برای یک همایش مبارزه با اعتیاد طی یک ماه تبلیغ به تعداد انگشتان یک دست از آن استقبال نمی‌شود و بسیاری از خانواده‌ها زمانی که کار از کار بگذرد به مراکز ترک اعتیاد مراجعه می‌کنند، در حالیکه پیش از آن با یک سری آموزش ساده و فراهم کردن فضایی مناسب در خانواده می‌توانند از افتادن فرزند خود در دام اعتیاد جلوگیری کنند. همین موضوع نیز در نهاد آموزش وجود دارد و بیشتر به یک سری مباحث روتین در موضوع اعتیاد اکتفا می‌شود.

مسئول کمپ طلوع پاکی همچنین به موضوع درمان نیز پرداخت و گفت: دولت با اختصاص بودجه ناچیز به موضوع درمان، عملا ادامه کار کمپ‌ها را با مشکل مواجه کرده است و برای همین درمان نیز پاسخگوی وضعیت موجود نیست.

بایزیدی در پایان گفت: در موضوع اعتیاد هیچ فرد و ارگانی نباید شانه از زیر بار مسئولیت خالی کند و همانگونه که همه ما نسبت به اعضای خانواده و اطرافیان و تک تک اعضای جامعه مسئولیم دولت و نهادهای دخیل در مبارزه و پیشگیری از اعتیاد نیز در قبال این موضوع مسئولیت دارند و نباید توپ را به زمین دیگری پرتاب کنیم.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا