نگاهی به شعار “سقز؛ شهر سبز انسان محور”!
توسعه کمی و کیفی و افزایش سرانه فضاهای سبز شهری یکی از وعدههای تمام شهرداران سقز بوده است، اما مهم میزان تحقق این وعدهها است که کمتر شاهد آن هستیم، ازجمله آن شعار “سقز؛ شهر سبز انسان محور” است که در دروره اخیر آن را شنیدهایم.
وضعیت مطلوب از نظر شهروندان، توزیع مناسب این فضاها، دسترسی آسان گروههای مختلف (کودکان، جوانان، سالمندان و…) و ایجاد و اجرای طرحهای رفاهی و تفریحی در این فضاهاست. آنچه در سقز مشاهده میشود این مهم در کمترین میزان محقق نشده است یعنی نه از دسترسی آسان خبری است، نه از اجرای طرحهای رفاهی و نه حتی وضعیت موجود حفظ شده است.
در حال حاضر سقز بیش از ۳۰ پارک و بوستان با مساحتی حدود ۱۲۱ هکتار دارد. حدود ۱۴ لکه جدید نیز شناسایی شدهاند که فقط ۷ مورد آن در یکی از محلهها واقع شده است. مشخص است که توزیع، توزیع عادلانهای نیست. تلاشهایی هم که صورت میگیرد این تفاوت را تعمیق میکند.
حال که از توزیع عادلانه خبری نیست، شهروندان انتظار دارند وضعیت موجود با نگهداری مناسب، حفظ شود. خشک شدن زودهنگام درختان، بدریخت شدن چمنها در پارکها و بلوارها، تخریب بخش زیادی از سنگفرشهای کف پارکها، نبود لوازم و امکانات تفریحی، عدم توسعه ورزشهای درون پارکی و حتی عدم ترمیم ستهای ورزشی (اشاره به میزهای تنیس پارک مولوی) نمونههایی از وضعیت نامطلوب فضاهای سبز شهر سقز است.
شهردار سقز در گفتگویی با واکاوی از تلاش برای رفع این موضوعات خبر داد و گفت: نگهداری از ۱۲۰ هکتار فضای سبز تنها با ۷۰ نفر نیرو انجام میشود، درحالی که دو برابر این مقدار نیرو لازم است. گویلی افزود: کمبود آب جهت آبیاری و نیز هزینهبر بودن نگهداری و تعمیر زیرساختهای آبیاری از دیگر مشکلات موجود در این راه است.
شهردار سقز در مورد راهکار برون رفت از این وضعیت گفت: مقدمات برونسپاری حوزه تنظیف انجام شده و به زودی بر روی سایت شهرداری قرار میگیرد، اگر این موضوع به سرانجام برسد نیروهای شهرداری که در حال حاضر در حوزه تنظیف مشغول هستند در فضای سبز به کارگیری خواهند شد که در این صورت دست ما برای ایجاد و احیای فضاهای سبز باز خواهد بود که قطعا مناطق حاشیه در اولویت هستند.