استان کردستان نیازمند ۲۸۰ هزار متر مربع زیربنای جدید آموزشی است

موضوع کمبود فضای آموزشی در مناطق مختلف آموزش و پرورش کردستان موضوعی است که علیرغم وجود متولیانی همچون آموزش و پرورش، سازمان نوسازی و خیل عظیم خیّرین مدرسهساز هر سال بغرنجتر میشود.
بر اساس اعلام مسئولان ارشد استان، کردستان نیازمند ۲۸۰ هزار متر مربع زیربنای جدید آموزشی است تا در کنار کمبود نیروی انسانی به یکی دیگر از چالشهای حوزه آموزش تبدیل شود.
در آخرین جلسه شورای آموزش و پرورش استان، استاندارد سرانه فضای آموزشی در کشور ۸٫۴ متر مربع اعلام شده که میانگین آن ۵٫۲۲ است یعنی بسیاری از مناطق در کشور با استاندارد فضای آموزشی فاصله بسیار دارند. در این بین کردستان نیز از همان میانگین کشوری کمتر و در حد ۴٫۷۹ است.
اما این ۴٫۷۹ متر نیز محل بحث است، چرا که در مناطقی همچون موچش با ۱۱٫۳۹ مترمربع، کرانی با ۱۰٫۶۶ مترمربع و بیجار: ۹٫۶۳ مترمربع که دارای بافت جمعتی کمتری هستند سرانه بالا و در مناطقی همچون سنندج و سقز که بافت جمعیتی بیشتری دارند و سرانه پایینتر است، تاجاییکه در بانه این سرانه به ۲٫۸۲ متر رسیده است و اینگونه اگر در نظر بگیریم در مناطق پرجمعیت این میانگین بسیار پایینتر و در نتیجه نیاز به ساخت مدارس و فضاهای آموزشی بیشتر است، ضمن آنکه بخش عظیمی از فضاهای موجود نیز تخریبی و نیازمند بازسازی و نوسازی هستند.
از طرفی هزینه ساخت نیز بسیار بالاست، ایسنا در گزارشی از آخرین نشست شورای آموزش و پرورش استان که اواخر بهار امسال برگزار شده، هزینه ساخت هر کلاس درس را از زبان مدیرکل نوسازی مدارس استان یک و نیم میلیارد تومان عنوان کرده است و اینکه برای رسیدن بە میانگین سرانە فضای آموزشی کشور، ۲۷٨ هزار و ٦۱۰ متر مربع فضای آموزشی نیاز است و این امر نیازمند اعتباری بالغ بر ۳ هزار و ۳٤۳ میلیارد تومان است کە با گذشت زمان و در نظر گرفتن تورم و گرانی این مبلغ افزایش خواهد یافت.