اندر مشکلات خانوادهها در تهیه لوازمالتحریر و فعالیت مؤسسات خیریّه

شهریور از نیمه میگذرد و تکاپو برای خرید البسه و لوازمالتحریر برای دانشآموزان در سطح شهر زیاد شده است. مطابق اصل ۳۰ قانون اساسی، دولت موظف است وسایل آموزش و پرورش رایگان را برای همه ملت تا پایان دوره متوسطه فراهم سازد”. اما شرایطی که در سطح جامعه میبینیم نشان میدهد که این مهم در حد مطلوب فراهم نیست.
رصدهای ما در سطح بازار نشان میدهد که اگر به کالاهای معمولی اکتفا کنید و سراغ کالاهای درجه یک و دو نروید، اقلام لوازمالتحریر (دفتر، مداد، جامدادی، کیف و کوله، خطکش و تعدادی وسایل کوچک) برای یک کلاس اولی بیش از یک میلیون تومان خرج روی دست والدین میگذارد و این علاوه بر کیف و کفش و لباس فُرم و سرویس ایاب و ذهاب و … در همین ابتدای سال است، حال اگر تعداد دانشآموز در یک خانواده بیشتر باشد به همان نسبت این هزینه بالاتر میرود.
اقتصاد خانوادهها نشان میدهد که وضعیت چندان مناسب و بر وفق مراد نیست. در چنین ایامی معمولا برگزاری نمایشگاهها و فعالیت کمپینها کمکی است به جیب خانوادهها و خصوصا افراد بیبضاعت. تا این لحظه خبری از برپایی نمایشگاه در سقز نبوده است، اما فعالیت برخی کمپینها و مؤسسات برای این وضعیت آغاز شده است.
ازجمله این مؤسسات، “موسسه خیریه مهر باران و دانش سقز” است که فعالیتهای آن در طول سال پیوسته و در راستای حمایت مادی و معنوی از دانش آموزان نیازمند و محروم از امکانات مادی و همچنین تهیه امکانات تحصیلی در حد توان و نیز شناسایی و کمک به خانوادههای محروم است.
محمد برومند عضو این مؤسسه در گفتگو با واکاوی با عنوان اینکه دانش آموزان نیازمند از طریق مدرسه و یا مراجعه اولیای آنها به موسسه معرفی میشوند گفت: این افراد توسط گروه مددکاری موسسه از محل زندگی دانش آموز بازدید و مطابق اولویتها دستهبندی خواهند شد که در حال حاضر ۱۳۰۰ دانش آموز از پایه اول ابتدایی تا پایه دوازدهم تحت پوشش موسسه هستند و که صد نفر آنها آمار جدید امسال است و ۱۸۶ درخواست دیگر نیز در حال بررسی میباشد.
برومند افزود: تهیهی نوشت افزار، کیف، کفش، لباس (مانتو و شلوار دخترانه، بلوز و شلوار پسرانه و در صورت درخواست دانش آموز لباس کُردی پسرانه )، لباس گرم زمستانی، کتابهای کمک درسی، پرداخت سرویس ایاب و ذهاب تعدادی از دانش آموزان دختر، پرداخت کامل یا نصف هزینه کتب درسی برای تعدادی از دانشآموزان، کمک مالی و واریز بە حساب بانکی دانشآموز یا اولیای وی، تشکیل کلاسهای تقویتی درسی و مشاوره کنکوری، تهیه سبد غذایی (حداقل چهار مورد در طول سال)، معرفی به آزمایشگاهها پزشکان خیّر جهت ویزیت و درمان و در نهایت تهیه گوشی تلفن همراه و کامپیوتر ازجمله موارد فعالیت این مؤسسه است.
این عضو مؤسسه در پایان گفت: تمامی این امکانات از منابع مالی که محل آن کمکهای خیّرین است تهیه میشود و از همینرو مؤسسه مذکور میتواند مرجع مناسبی برای سایر افرادی باشد که قصد کمک به دانشآموزان را دارند.
با این وجود، فعالیت چنین مراکزی نافی اموراتی که بر عهده دولت است نمیباشد و دولت مطابق قانون مؤظف به تأمین این نیازهاست اما مادامیکه دولت از عهده این کار نیز به خوبی بر نمیآید هستند کسانی که در این ایام دستگیر افراد بی بضاعت هستند.