يك توليدكننده: بدون تأمين زيرساختها توسعه صنعتي ميسر نيست/ دستگاههای خدماترسان حامي واحدهای تولیدی باشند

چند سالی است کمبود برق و آب در تابستان و قطعی گاز واحدهای تولیدی در روزهای پرمصرف و یخبندان زمستانی انگار به روالی معمول تبدیل شده است. تاکنون آمار رسمی از خسارتهای تحمیلی به مجموعههای تولیدی اعلام نشده است اما آنگونه که پیداست زیرمجموعههای وزارت صمت و در راس آنها سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی نسبت به این موضوع و چانهزنی با ادارت خدمات رسان برای جبران این کمبودها را در اولویت کاری خود قرار دادهاند، حتی گاها گلهمند شدهاند و ظاهرا در حمایت از تولیدکنندگان جدی به نظر میرسند.
تأمین زیرساختها و ایجاد بسترهای مناسب سرمایهگذاری، نقش بسیار مهمی برای حضور سرمایهگذاران در استان دارد. برای تحقق این هدف مهم شرکت شهرکهای صنعتی استان از تمام ظرفیتهای ممکن استفاده خواهد کرد که البته همراهی دستگاههای خدماترسان در این راستا ضروری است.
بر اساس قانون دستگاههای خدماترسان موظف به تأمین زیرساختها تا درب ورودی واحدهای تولیدی هستند که در این راستا شرکت شهرکهای صنعتی نیازمند مساعدت و همراهی این دستگاهها برای ارائه خدمات مطلوب به سرمایهگذاران است.
در این راستا و با هدف بررسی میدانی مشکلات واحدهای تولیدی ناشی از کمبود انرژی با یکی از تولیدکنندگان مستقر در زون غذایی شهرک صنعتی سقز در استان کردستان گفتگویی انجام دادهایم که در زیر میخوانید:
لطفا معرفي اجمالي از واحد توليدي داشته باشيد. (از لحاظ نوع توليد، سرمايهگذاري، اشتغال، صادرات و….)
شرکت صنعت قند کردستان واقع در فاز یک شهرک صنعتی سقز، از سال ۱۳۸۹ به بهره برداری رسیده است. این شرکت یکی از معدود کارخانجات دارای سیستم تصفیه شکر خام به قند در سطح کشور می باشد. ارزش سرمایهگذاری در این واحد تولیدی بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان می باشد و اشتغال آن در حال حاضر با یک شیفت کاری در حدود ۱۵۰ نفر است که این تعداد در ۳ شیفت کاری به حدود ۳۰۰ نفر میرسد. در حال حاضر حجم تولید این واحد ماهیانه ۱۶۰۰ تن است؛ ظرفیت واقعی و توان اصلی تولید در این واحد صنعتی ۳۶۰۰ تن در ماه می باشد.
در خصوص ضرورت و اهميت تأمين زيرساختها مانند آب و برق و گاز و…براي فعاليت توليدي توضيح دهيد.
طبیعتا بدون تامین آب و برق و گاز و به صورت کلی زیرساخت لازم برای فعالیت واحد صنعتی و البته تامین مواد اولیه نمی توان به حداکثر ظرفیت تولید رسید؛ مواد اولیه (شکر خام)، آب سالم و به مقدار کافی، برق و گاز به مقدار کافی و بدون قطعی و همچنین زمین مناسب و در دسترس جهت توسعه و نیروی انسانی متخصص ضروري میباشد.
كمبودهاي زيرساختي كه داريد و اكنون با آن دست و پنجه نرم ميكنيد، چيست؟
متاسفانه در بخش صنعت قند، به دلیل نبود مواد اولیه به مقدار کافی در کشور و ضعف زیر ساختها در این شهرک صنعتی بخصوص آب سالم و کافی برای تولید؛ این شرکت نمیتواند از تمام ظرفیت خود برای تولید استفاده نماید.
انتظارتان از دستگاههاي خدمات رسان براي تامين زيرساختهاي لازمه چيست؟ و آنها تاكنون چه اقداماتي را انجام نداده اند؟
هموراه در جلسات فرمانداری و سایر دستگاهها از سازمانها و ادارات خدماترسان در سطح شهرستان درخواست فراهم نمودن زیرساخت و رفع موانع تولید داشتهایم که متاسفانه پاسخگویی این نهادها در شهرستان ضعیف بوده است. با وجود این درخواستها کماکان مشکل تامین آب در این شهرک صنعتی پابرجاست.
اگر واحد توليدي هستيد تأمين و تكميل زيرساختهاي مورد نياز چه تاثيري بر ارتقاي توليد و اشتغال شما دارد و در خصوص دستاوردهاي اين موضوع صحبت كنيد؟
در صورت رفع موانع ذکر شده این شرکت علاوه بر تولید ۳۶۰۰ تن قند شکسته در ماه، توان تولید ۵۰۰۰ تن شکر سفید از محل تصفیه شکر خام را نیز دارد و می تواند ۴۰۰ نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی داشته باشد.