اهل سنت ایران، مابه‌النزاعِ مناظراتِ کاندیداهای ریاست جمهوری

نتوانستنِ نخبگان سیاسی اهل سنت ایران در ثبت نام برای انتخابات ریاست جمهوری طبق قانون اساسی، موضوعی است که جداگانه باید مورد نقد و بررسی قرار گیرد. اما از آنجا که در چهل و شش سال اخیر اهل سنت از تصدی بسیاری مناصب از وزارت و معاونت وزارت و استانداری و سفارت و… محروم بوده‌اند در مواضع بعضی کاندیداها این مسأله مورد بحث قرار گرفته است.

البته بطور استنثا یکی دو سفیر و یا یک معاون وزیر برای چند صباحی گماشته شدند، ولی استثنا نفی قاعده نمی‌کند. از میان نامزدها، مشخصاً مسعود پزشکیان، که خود متولد و بزرگ شده مهاباد است و دوستان خانوادگیِ کُرد زیادی دارد با صراحت بیشتری حرف زده و گفته است که “به اهل سنت ظلم کرده‌ایم و دولت باید دولت ملی و از آنِ همه ایرانیان باشد”.

او البته وعده مشخصی نداده و اعلام نکرده دقیقا چه قدمی برخواهد داشت. بعضی از جانبداران سعید جلیلی در نوشته‌هایشان به این موضع گیری پزشکیان، چند بار حساسیت نشان داده و وی را متهم به سوءاستفاده از اهل سنت کرده‌اند. از چهار کاندیدای دیگر تا کنون موضعی ندیده‌ام.

با اینکه رییس جمهورها، مشاور اهل سنت دارند ولی عملا کاره ای نیستند و تشریفاتی بودن این پست، همواره مورد انتقاد بوده است. یکی از این مشاورانِ رییس جمهوری، برایم تعریف می‌کرد در سفری به دمشق، وزیر فرهنگ سوریه از وی پرسیده بود در ایران چند نفر وزیر سُنی مذهب دارید؟ وقتی در جواب گفتم نه تنها وزیر، بلکه یک استاندار اهل سنت در ایران نداریم! وزیر سوری، با شگفتی گفته بود والله با این همه مراسم‌ها و دعوت‌ها به توحید و تقریب مذاهب که در جمهوری اسلامی برپا می‌شود، تصور میکردم در ایران حد اقل هشت وزبر اهل سنت دارید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا