سرانه زمین صنعتی در کردستان کمتر از نصف کشوری است

هفته‌نامه سیروان نوشت: مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان که در روز دوشنبه ۲۶ اسفند خبرنگاران را به نشستی خبری فراخوانده بود و خبر داد که سرانه زمین صنعتی در کشور ۸.۶۴ متر مربع و در کردستان ۳.۷۸ متر مربع است که در سال آینده برای رسیدن به حد میانگین کشوری باید تلاش مضاعف کرد.

«حمید رضا امانی» رسانه‌ها را مطلع کرده که سرانه اراضی زمین در اختیار در کشور ١٩.١٦ صدم متر مربع و در کردستان ٩.٤ صدم متر مربع که این اختلاف فاحش بیانگر نبود شهرک های بزرگ مقیاس در استان است.

او از شروع عملیات اجرایی پنج شهرک و ناحیه صنعتی به مساحت ١٦٠ هکتار و ظرفیت اشتغالزایی هفت هزار و ٥٠٠ نفر در سال آینده در استان خبر داد و افزود: مکان یابی ٧ شهرک با مساحت ٢٥ هکتار و ظرفیت اشتغال زایی ١٠ هزار نفر از جمله مصوبات بلا اقدام است که در سال ١٤٠٤ انجام خواهد شد.

او از بهره برداری ٧٣٢ طرح صنعتی طبق جواز صادره در سال آینده سخن گفت و افزود : با بهره برداری از این تعداد از طرح ها، ١٤ هزارنفر ظرفیت اشتغال زایی اسمی در استان محقق می شود.

امانی دفتر پر از مشکلات مناطق ویژه اقتصادی در بانه را نیز ورق زد و آنگونه که او گزارش داد: از ٢١ قرارداد عقد شده سرمایه گذاران در این مناطق ١٧ پرونده به دستگاه قضایی ارجاع شده است و هم اکنون تنها ١٠ طرح تولیدی در فرایند اولیه ساخت وساز هستند.

این مقام شرکت شهرک های صنعتی با تاکید براینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه آماده پذیرش سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، افزود: از بُعد حقوقی به قراردادهای راکد شهرک و نواحی صنعتی استان در هفت جلسه رسیدگی که بر این اساس از ١٣٦ پرونده مورد پایش، ٧٤ پرونده سرمایه گذاران مشمول اعطای مهلت و ٦٢  پرونده نیز با مساحت ۵ هکتار فسخ قرارداد شد.

آنگونه که امانی گزارش داد: از ابتدای سال جاری تاکنون ٦ هکتار زمین با ظرفیت اشتغال زایی ٥٠٧ نفر طی امضای ۵۰ قرارداد به سرمایه گذاران در کردستان واگذار شده است.

او مجموع کل سرمایه گذاری در سال ١٤٠٣ را یک هزار و ٧٢٠ میلیارد تومان عنوان کرد وافزود: در مدت همین بازه زمانی ١٢٠ میلیاردتومان برای زیرساخت شهرک ها و نواحی صنعتی کردستان از محل اعتبارات داخلی و عمرانی هزینه شده است.

امانی پیوست زیست محیطی را از راهبردهای مهم در حوزه سرمایه گذاری صنایع کوچک و بزرگ عنوان کرد و در این زمینه به ساخت شهرک انرژی خورشیدی قروه اشاره کرد که این شهرک چهارمین شهرک انرژی پاک در کشور به حساب می آید.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا