تعیین قیمت عادلانه نان، خواست خبازان سقزی

ظهر امروز تعدادی از خبازان سطح شهرستان سقز با حضور در فرمانداری این شهرستان خواستار تجدیدنظر در قیمتگذاری نان و به نوعی خواستار افزایش قیمت این کالا شدند. تجمعی که ابتدا در جلو درب فرمانداری شکل گرفت و خبازان با دستنوشتههایی همچون “ما فقط خواستار نرخ عادلانه نان هستیم” و یا “ما کارگران نانوایی شرمنده همسر و فرزندان خود هستیم” شروع شد و در ادامه معاون سیاسی فرماندار با دعوت آنها به داخل فرمانداری و تشکیل جلسه، پای صحبتهای آنها نشست.
یکی از خبازان در گفتگو با واکاوی با اشاره به هزینههای معمول در پُخت نان و مقایسه آن با افزایش قیمت نان گفت: سال گذشته در مردادماه قیمت نان با ۲۵ درصد افزایش از ۴۰۰ تومان به ۵۰۰ تومان رسید، این در حالی بود که هزینههای جاری بسیار فراتر از ۲۵ درصد است.
این نانوا گفت: تنها هزینه بیمهای که پرداخت میکنیم از یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان به بیش از سه میلیون تومان رسیده است. اجاره بهاری مغازه که دیگر جای بحث ندارد و همه از چند و چون آن باخبریم، هزینه حاملهای انرژی همچون گاز و آب و برق نیز به همین صورت و حق کارگر که حداقل حقوق است نیز بیش از اینها افزایش پیدا کرده است. متوسط اینها به ۵۰ تا ۷۰درصد میرسد، آنوقت چرا باید قیمت نان تنها ۲۵ درصد افزایش پیدا کند؟
نانوای سقزی در مورد یارانه دولتی که به خبازان پرداخت میشود هم گفت: تا قبل از مرداد سال گذشته دولت به ازای هزار تومان فروش نان ۴۰۰ تومان یارانه پرداخت میکرد، اما پس از افزایش قیمت نان این ۴۰۰ تومان به ۳۰۰ تومان کاهش یافت و عملا ۲۵ درصد افزایش قیمت در همان لحظه آب شد.
این شهروند با اشاره به قیمت هرکیلو ضایعات نان که شش هزار تومان است گفت: هیچ جا دیده نشده که قیمت ضایعات نان از از قیمت نان تازه بیشتر باشد، به صورتی که هر ۵ قرص نان یک کیلو است و قیمت آن میشود ۵ هزار تومان، اما قیمت هرکیلو ضایعات نان تا شش هزار تومان است و این اصلا با منطق سازگار نیست.
به گفته این نانوا، معیشت نانواییها و کارگران شاغل در این کار هم تحت تأثیر این نوع قیمتگذاری است و بسیاری از آنها شرمنده خانوادهشان هستند چرا که درآمدشان به هیچ وجه کفاف خرج آنها را نمیدهد.
قابل ذکر است که پس از از حضور معاون سیاسی فرماندار در میان نانوایان و دعوت از آنها به شرکت در یک جلسه، ناصر خامی ضمن شنیدن گلایهها و صحبتهای نانوایان قول داد تا ضمن پیگیری موضوع، آن را به مقامات استانی ارجاع و تا نسبت به آن تصمیمگیری شود.
علیرغم این مباحث، گلایههای متعددی از سوی شهروندان نسبت به پُخت نان مطرح است و آنها نیز خواستار کیفیت مناسب نان در برابر هر نوع افزایش قیمیت هستند.
۹۰درصدداین خبازان کم فروش هستند
۸۵درصد نان فتیرو نپخته و بی کیفیت میدن دست مردم
هیچ نظارتی در آن بخش نیست ناظر خودش یکی ازاینهاست