سود و زیان کشاورزان از کاشت گندم

بیش از یک ماه از تحویل گندم توسط کشاورزان به مراکز خرید می‌گذرد و گندم تحویلی به یک میلیون تُن رسیده است که ارزش ریالی آن به ازای هر کیلو ۱۵ هزار تومان به بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد ریال می‌رسد، اما از پرداخت پول به کشاورزان خبرهای خوشی به گوش نمی‌رسد و تاکنون تنها بخش کمی از آن پرداخت شده است.

یک کشاورز با بیان اینکه اگر وضعیت بارندگی مانند امسال مناسب باشد شاید در یک هکتار زمین دیم، یک و نیم تُن گندم برداشت شود و اگر دولت مطابق وعده‌اش به ازای هر کیلو گندم ۱۵ هزار تومان پرداخت کند آن کشاورز معادل ۲۲ میلیون تومان پول به دست می‌آورد، ولی سود خالص از این مقدار زمین شاید نصف این مبلغ نیز نباشد، کشاورز پول بذر برای سال بعد، کود، سم، کارگر، ابزار کشاورزی و … را از جیب خود پرداخت کرده، اما دولت با تعلل در پرداخت، اندک سود کشاورز را هم آب کرده است.

این کشاورز اضافه می‌کند، تعدادی از کشاورزان زمین‌های مرغوب خود را برای فروش گذاشته‌اند و همان یک هکتار اگر در جای مناسبی باشد ۴۰۰ میلیون تومان فروخته می‌شود، کشاورز با فروش آن وارد بازار دیگری می‌شود و قطعا سالانه بیش از ۲۰ میلیون تومان برایش درآمد خواهد داشت، بنابر این ممکن است قیمت ۱۵ هزار تومان چندان منطقی نباشد.

از طرفی همان ۱۵ هزار تومان نیز دیر پرداخت شده و مبالغی هم که تاکنون برای کشاورزان واریز شده به صورت علی‌الحساب و بر مبنای ۱۱۵۰۰ تومان است و سود این کار پیشکش چون مشخص نیست کشاورز کِی قرار است به پولی که هزینه کرده است برسد.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا