آموزش و پرورش گُل بود به سبزه نیز آراسته شد!

اخذ وجه غیرقانونی از والدین توسط یک کارمند!

بر اساس اطلاعاتی که به دست واکاوی رسیده است طی روزهای گذشته یکی از کارشناسان آموزش و پرورش سقز در ازای انجام کاری که یک روال اداری بوده است خواستار پرداخت مبالغی از سوی والدین یکی از دانش‌آموزان شده است. رئیس آموزش و پرورش ضمن غیرقانونی خواندن دریافت این مبالغ از برخورد با این کارشناس خبر داد.

بر اساس این اطلاعات پدر دانش‌آموزی که در جریان انتخاب رشته فرزندش به آموزش و پرورش مراجعه کرده کارشناس مربوطه به وی اعلام کرده است که برای انجام این کار مبلغ ۲۰ میلیون تومان باید پرداخت شود و این پول برای فردی است که در وزارتخانه انتخاب رشته را تأیید می‌کند. این شهروند نیز ابتدا بخشی از مبلغ را به شماره حساب شخصی این کارشناس واریز می‌کند. در ساعات بعد کارشناس مربوطه تماس می‌گیرد و اعلام می‌کند که مبلغ ۲۰ میلیون را به ۱۵ میلیون تومان کاهش داده‌اند و این بار برای دریافت مابقی مبلغ شماره کارت یکی از اعضای خانواده را اعلام می‌کند.

پدر این دانش‌آموز پس از آنکه نسبت به روند ماجرا مشکوک می‌شود روز بعد پس از مراجعه به اداره و پرسش از مسئولان مربوطه متوجه می‌شود که اخذ این وجه لازم نیست و احتمالا یک امر غیر قانونی در حال رخ دادن است. در نهایت مسئولان مربوطه از ماجرا مطلع و برخورد با این کارشناس در دستور کار قرار می‌گیرد.

رئیس آموزش و پرورش شهرستان سقز در گفتگو با واکاوی ضمن تأیید این موضوع به این بسنده کرد که نه تنها فرآیند انتخاب رشته، بلکه شرح کار هر واحدی در آموزش و پرورش شفاف و روشن است و اگر خارج از روال اداری باشد مشخص است که غیر قانونی است و موضوعی که طی روزهای گذشته رخ داده است هم یک فرآیند غیر قانونی بوده و آموزش و پرورش پس از اطلاع از موضوع این فرد را در این جایگاه کنار گذاشته است و او اکنون در اداره مشغول به کار نیست.

حال سؤال اینجاست که چرا باید در نهادی مانند آموزش و پرورش چنین اتفاقی رخ دهد؟ آیا درست است در شرایطی که شهروندان (والدین) برای موفقیت فرزندشان حاضرند هر نوع هزینه‌ای را متحمل شوند یک فرد در نهادی مانند آموزش و پرورش و صرفا برای منافع شخصی دست به چنین کاری بزند؟ آیا صرفا طمع و مسائل مالی مطرح است؟ یا عدم اطلاع شهروندان از روندهای اداری و بوروکراسی موجود؟ یا از همه مهمتر ضعف در مدیریت این نهاد مهم؟ مگر اداره آموزش و پرورش مدیر، واحد نظارت و ارزیابی و ده‌ها واحد دیگر برای بررسی و نظارت بر عملکرد کارکنان ندارد اگر دارد تا این لحظه کجا بودند؟

از طرف دیگر، در روزهایی که انتخاب رشته دانشگاهی در حال انجام است رتبه‌های کسب شده در کنکور سال ۱۴۰۳ نشان داد که نتایج مناسبی در مقایسه با شهرهای اطراف کسب نشده است. در حالیکه در شهرهایی مانند بیجار، بوکان، مهاباد و … شاهد رتبه‌های متعدد دو رقمی در رشته‌های مختلف بودیم در سقز چنین نتایجی را شاهد نبودیم.

اگر این موضوع را در کنار نتایجی که دانش‌آموزان سقزی کسب کردند (به زودی واکاوی گزارشی در این رابطه منتشر می‌کند) قرار دهیم آیا به یک نتیجه و آن هم ضعف مدیریتی و نظارتی در سطوح مختلف شهرستان و استان نمی‌رسیم؟

به عبارتی دیگر علاوه بر مدیر آموزش و پرورش شهرستان، فرماندار سقز و مدیرکل مربوطه و نیز نماینده مجلس در مقام ناظر در حوزه انتخابیه، به صورت مستقیم و غیر مستقیم مقصران چنین وضعیتی هستند دخیل هستند و چه بسا باید در ردیف نخست پاسخگویی قرار بگیرند و اینکه در قبال این نحوه عملکرد و این اتفاقات ساکت هستند خود جای پرسش دارد!

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا