سفر رئیسی به کردستان

با اینکه سخنگوی دولت چند روز قبل قزوین را مقصد بیستمین سفر استانی رئیسی عنوان کرد، اما استاندار کردستان نیز از برگزاری جلسه مقدماتی سفر ابراهیم رئیسی به کردستان در ساختمان پاستور خبر داده است.
زارعیکوشا بدون اشاره به تاریخ سفر اعلام کرده که در این جلسات مهمترین پروژههای شاخص زیربنایی استان در حوزههای راه، آب، کشاورزی، مسکن، بهداشت و درمان و فرهنگ و طرحهایی که دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۵۰ درصد و دارای ردیف اعتباری ملی هستند، مورد بررسی قرار گرفتهاند. همچنین چندین طرح پیشران در حوزههای کشاورزی، حملونقل و صنایع و معادن با هدف توسعه استان و تصویب در سفر ریاست جمهوری مورد توجه قرار گرفتند.
با اینکه اسمی از این پروژهها برده نشده اما امید میرود بخش عمده مشکلات با توجه به سفر استاندار به همه شهرستانها و شروع به کار فرمانداران و تیم مدیریت جدید، احصاء و با سفر رئیس جمهور و جمعبندی این مشکلات ، گامی برای رفع آنها برداشته شود.
پینوشت
این قبیل سفرها که از دولت نهم به شکل گستردهتر از دولتهای قبل باب شد منتقدانی هم دارد. آنها به تبلیغاتی بودن و دستاوردهای حداقلی نقد دارند و معتقدند مادامی که استاندار با میزانی از اختیارات در استان منصوب شده است کافی است ابزارهای لازم را در اختیار داشته باشد و خود رأسا به مشکلات کلان یک استان ورود کند دیگر نیاز چندانی به سفر عالیترین مقام دولت و صرف وقت و هزینه زیاد نیست.
از آن طرف موافقین بر این باورند که نظارت میدانی و مشاهده مشکلات از سوی رییس جمهور منتج به تصمیمات عملیتر و تمرکز بیشتر مسئولان بر رفع موانع میشود.
اشاره به این نکته خالی از لطف نیست که دولتیها بدانند که گوش مردم از شعار و حرف پُر شده است. آنها وقتی میبینند استانشان در درآمد سرانه، رده توسعه و سایر شاخصها جزو استانهای آخر است و با این وجود همین دولت در بودجه ۴۰۱ استان کردستان را در رتبه ۲۷ (به گفته نماینده مریوان در شورای برنامهریزی استان) قرار داده است چه پیامی به آنها میرسد؟
معالوصف؛ واکاوی به عنوان یک رسانه توسعهخواه در کردستان امیدوار است انجام این سفر، نتایج عینی و ملموسی در نزدیکترین زمان ممکن به همراه داشته باشد و مردمان قدرشناس این دیار شاهد بودجههای جهشی و نگاهی منصفانهتر در جهت رفع مشکلات و عقبماندگیها باشند.