دیگر از روستاها بوی نان تازه به مشام نمی‌رسد

اگرچه از چند سال قبل با ورود برخی امکانات، شاهد تغییراتی در سبک زندگی اهالی روستاها بودیم و تکنولوژی هر آنچه بوی روستا بدهد را برچیده است، اما هنوز برخی رسم و رسومات علیرغم کمرنگ شدن از نشانه‌های سرزندگی یک روستا محسوب می‌شوند، از جمله “پخت نان محلی”.

اخیرا فرمانداری سقز و شورای آرد و نان این شهرستان تحت عنوان “کنترل شبکه توزیع آرد و پُخت نان” سعی در خاموش کردن تنور گرم روستا را دارند. موضوعی که محل نگرانی برخی اهالی شده است.

موضوع را از معاون برنامه‌ریزی فرماندار جویا شدیم، لطیفه نوروزی به واکاوی گفت: در تمام این سالها سهمیه آرد خانگی روستاها در جای خود محفوظ بوده است، این در حالی بود که برخی اهالی علیرغم داشتن سهمیه آرد خانگی، نان مورد نیاز را از نانوایی روستای خود یا اطراف و حتی شهر تهیه می‌کردند و در کنار آن سهمیه آرد خانگی خود را در خارج از شبکه پُخت نان توزیع می‌کردند.

نوروزی افزود: برای جلوگیری از این کار چند راهکار مطرح شد؛ اینکه در روستایی که فاقد نانوایی است نانوایی تأسیس و مردم نان مورد نیاز را از آنجا تهیه کنند، یا اگر امکان تأسیس نانوایی نباشد نزدیکترین روستا نان روستاهای اطراف را هم تهیه و در آنجا توزیع کند، یعنی نانوا نان را در روستای اصلی تهیه و به روستا یا روستاهای قمر ببرد و توزیع کند و اینگونه سهمیه آرد خانگی قطع گردد. راهکار دیگر اینکه در روستاهایی که صعب‌العبور هستند سهمیه نان خانگی برقرار باشد، اما بخشدار، شورا و دهیار با جدیت نظارت کنند و تعهد بدهند که در آن روستا آردی خارج از شبکه، توزیع نمی‌شود!

علیرغم این موضوعات، نباید فراموش کرد که با افزایش قیمتی که در برخی مواد خوراکی ازجمله ماکارونی، برنج، گوشت و … روی داده، مصرف نان بیشتر شده است. بنابر این مسئولان حق دارند که نسبت به تأمین آرد نگران باشند و جلوی عرضه خارج از شبکه را بگیرند، اما این امر نباید به قیمت ایجاد چالش‌های جدید برای مردم تمام شود.

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

دکمه بازگشت به بالا