داستان اولین پرواز

سرانجام طلسم وعدەهای انتخاباتی و انتصاباتی در تمام ردەهای ادوار مختلف شکسته شد و ساعت ۹ صبح روز جمعه ۱۲ آبان ۱۴۰۲ مسافران پرواز سقز-تهران با اتوبوسی که قرار بود سال گذشته و به همراه چند دستگاه ون و اتوبوس دیگر به ناوگان حمل و نقل درون شهری اختصاص یابند از درب فرمانداری به فرودگاه سقز منتقل شدند. روزی تاریخی و پروازی به یادماندنی که اکنون استمرار آن خواستبیش از یک میلیون نفر از شهروندان سقزی و شهرهای اطراف است. گزارش ویدیویی خبرنگار واکاوی از رویداد مهم را میتوانید در این گزارش ببینید.
در فرودگاه
حضور همزمان ابراهیم رئیسی و هیات همراه بر ترافیک کاری فرودگاە افزوده بود و کنترل و راهبری با حضور کارکنان فرودگاههای سنندج و ارومیه صورت میگرفت. استقرار نیروهای نظامی و انتظامی به عنوان حفاظت مانند سایر فرودگاەهای کشور عادی است. دستگاه ایکسری یا اسکن بار و مسافر راەاندازی شدە است و ۲ دستگاه کامیون آتش نشانی زرد رنگ فرودگاهی نیز در جایگاه مخصوص پارک شدەاند.
حضور پیمانکار پیشکسوت فرودگاه در میان مسافران
حاجی “محمد رحیمزادە” مدیر شرکت هیوالرد و از پیمانکاران اصلی در ساخت فرودگاه با حضور در این پرواز غبار خستگی از تن به در کرد. او از سابقه کار در کارگاههای این پروژه در طی بیش از دو دهه صحبت کرد.
ترافیک وزرا
حضور همزمان وزرای نیرو و راه و شهرسازی در فرودگاه فرصتی بود تا واکاوی تبدیل راههای ارتباطی سقز مانند جاده سقز_بوکان به قتلگاه را یادآوری کند. وزیر راه و فرماندار سقز از حادثه دلخراش فوت دو جوان در روز گذشته ابراز تاسف کردند و کمبود بودجه و تعلل پیمانکار را از عواملی برشمردند که موجب تاخیر در عملیات عمرانی محورهای ارتباطی شهرستان شده است. از حواشی سفر دولتمردان میتوان به حضور دیر هنگام وزیر نیرو در سقز اشاره کرد که باعث لغو نشست فعالان اقتصادی با نماینده رئیس جمهور شود.
مسافران تنها سقزی نبودند
یکی از توجیهاتی که برای آغاز به کار هرچه سریعتر سقزی مورد استفاده قرار میگرفت این بود که این تنها شهرستان سقز نیست که از مزایای این فرودگاه بهرهمند میشود. شهرهایی ازجمله بانه، سردشت، بوکان، مهاباد، تکاب و … نیز میتوانند از فرودگاه سقز بعنوان جایگزین جاده استفاده کنند و حضور مسافرانی از شهرهای بانه بوکان و سردشت در اولین پرواز شاهدی بر این ادعا و منطقهای بودن فرودگاه سقز بود.
فضای احساسی و شیرینی اولین پرواز
برخورد صمیمانه پرسنل شرکت هواپیمایی ایران ایر و نیروهای انتظامی قابل تحسین بود و همگی آنها ضبط تصاویر و استفاده از گوشیهای همراه توسط مسافرینی که اولین پرواز را از سقز تجربه میکردند با صبوری نظارەگر بودند. در این شکی نیست که تأمین عادلانه پرسنل بومی برای فرودگاه جزو مطالبات سقزیهاست.
پرواز به سمت تهران
هواپیما ساعت ۱۲ از مبدا سقز بە مقصد تهران پرواز کرد و پس از ۹۰ دقیقه در فرودگاه مهرآباد بر زمین نشست و مسافران اولین پرواز از ترمینال شماره ۲ فرودگاه مهرآباد خارج شدند.
قطعا شیرینی این رویداد در تداوم و توسعه خدمات فرودگاهی است.